Hajók ütköztek, eltűnt hét amerikai tengerész

Hajók ütköztek, eltűnt hét amerikai tengerész

A japán parti őrség megerősítette azt a sajtóértesülést, hogy eltűnt hét amerikai haditengerész, amikor a hajójuk szombaton összeütközött egy Fülöp-szigeteki teherhajóval.

Hivatalos amerikai forrás ezt a hírt még nem erősítette meg. A japán NHK televízióban közölt légi felvételek azt mutatják, hogy a Fitzgerald romboló jobb oldalán súlyos károk keletkeztek. Az amerikai haditengerészet szerint a vízvonal alatti kár miatt a hajót részben elárasztotta a víz, de nem fenyegeti az elsüllyedés veszélye.

A parti őrség egyik tisztje elmondta, hogy a Fülöp-szigeteki konténerszállító hajóról nem jelentettek sérülteket.

Egy amerikai haditengerészt helikopterrel kórházba szállítottak, és vontatókat küldtek a romboló segítségére, amelynek a hajtóművében is kárt okozott az éjszakai ütközés a japán partok viszonylagos közelében. A japán parti őrség is járőrhajókat és repülőgépen orvosokat küldött a hadihajóhoz.

Korábbi hír:

Összeütközött egy amerikai hadihajó egy Fülöp-szigeteki teherhajóval szombaton, Japán közelében. Többen megsérültek, és egy forrás szerint van, aki eltűnt az amerikaiak közül.

A baleset éjszaka történt, Jokoszuka japán kikötőtől mintegy száz kilométerre. A japán NHK tévéállomás szerint legalább egy amerikai tengerész megsérült, hétnek a hollétéről pedig nem tudnak. Az amerikai haditengerészet csak azt közölte, hogy folyik a károk felmérése.

Az amerikai hadihajó a Fitzgerald nevű rakétahordozó romboló. A CNN amerikai hírtelevízió szerint nem fenyegeti az elsüllyedés veszélye, de víz jutott a hajótérbe, és a hajtóműve sem működik.

MTI
A fotó illusztráció!

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×