Halálos baleset történt egy vasúti átjáróban - frissítve

Halálos baleset történt egy vasúti átjáróban - frissítve

Autó ütközött össze egy vonattal Mosonszolnok külterületén a vasúti átjáróban.

16:44

Helyreállt a vasúti forgalom Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között, ahol egy délelőtti baleset miatt szünetelt a vonatközlekedés - tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese szerda délután az MTI-t. Kavalecz Imre közölte: nem sokkal négy óra után a hatóságok befejezték a Mosonszolnoknál történt halálos baleset helyszínelését, így ismét mindkét vágányon közlekednek a vonatok. A teljes Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon fokozatosan áll helyre a menetrendszerű vonatközlekedés - tette hozzá.

 

15:44:

Ismét zavartalanul haladhat a forgalom a vasúti átjáróban.

Amint arról korábban beszámoltunk, halálos közúti közlekedési baleset történt 2019. július 24-én 9 óra 28 perckor, Mosonszolnok külterületén, a 8505-ös úti vasúti átjáróban. A jelenlegi adatok szerint Mosonszolnok felől az 1-es számú főút irányába közlekedett egy autó 63 éves vezetője, amikor - eddig tisztázatlan okok miatt - a fénysorompó tilos jelzése és a leengedett sorompók ellenére a sínekre hajtott, ahol összeütközött egy arra haladó vonattal. A balesetben az autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle és a műszaki mentés befejeződött, az érintett útszakaszon ismét zavartalanul haladhat a forgalom – közölt hivatalos honlapján a rendőrség.

12:50:

Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között 12:30-kor az egyik vágányon újraindult a vonatközlekedés. Már nem kell pótlóbuszokkal utazni. Késésekkel még számolni kell a Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon.

Friss információ:

A Mávinform a honlapján azt írta, a baleset bekövetkeztekor a fénysorompó működött, tilos jelzést mutatott.

A helyszínelés ideje alatt a vonatok Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között nem közlekednek. Pótlóbuszok szállítják az utazókat, akiknek emiatt hosszabb menetidővel kell számolniuk - tudatták.

A balesetben egy 63 éves férfi vesztette életét, aki a tilos jelzés ellenére hajtott be a vasúti átjáróba, miközbe a félsorompót is letörte. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja.

 


Korábban írtuk:

Halálos kimenetelű közúti közlekedési baleset történt július 24-én 9 óra 28 perckor Mosonszolnok külterületén, a 8505-ös úti vasúti átjáróban. Eddig tisztázatlan okból és körülmények között egy autó ütközött össze személyvonattal. A balesetben az autó sofőrje olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A vonaton utazók közül nem sérült meg senki. A helyszínelés és a műszaki mentés idején teljes útlezárás van érvényben.

A balesethez műszaki mentés céljából a mosonmagyaróvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a gépkocsit.

Az utasokat Mosonmagyaróvár és Hegyeshalom között pótlóbuszok szállítják. Az arra utazók hosszabb menetidővel számoljanak.

Forrás: police.hu és MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×