Hangolódj velünk a Nyárnyitó koncertre! - videókkal

Hangolódj velünk a Nyárnyitó koncertre! - videókkal

Elkezdődött az év eddigi talán legnagyobb bulija Győrben, amelyre rengeteg embert várnak. Olyan előadók lépnek színpadra, akik megédesítették a '90-es éveket és napjainkban is remekül szólnak.

Igazi retro varázslat lesz ma este 8 órától a Dunakapu téren! Az idei Nyárnyitó koncertre ugyanis a '90-es évek legnagyobbjait hívták el, így mindenki megtalálhatja a neki tetsző előadót vagy éppen slágert. A névsor tetszetős, s így pár órával a kezdés előtt nem árt felidézni egy-egy bombaslágert, amit tuti, hogy mindenki dúdol, akár beismeri, akár nem!

Itt lesz Zoltán Erika, ikonikus magyar énekesnő, aki üstökösként robbant be a magyar könnyűzenei életbe 1986-ban a Szerelemre születtem című örök slágerével. Erika ma is ragyog, koncertezik, tánciskolát vezet férjével és boldog családanya. Egyetlen valamirevaló házibuli sem múlhat el a dalai nélkül. Ma este pedig csak nekünk énekel a Dunakapu téren!

 

 

A '90-es évek kamaszlányainak szerelmi életében meghatározó együttese volt a V-Tech, aminek köszönhetően a Kefír és a Szamóca szavak új értelmet kaptak, két jóképű srác formájában. Ha leszállt a szerelem rózsaszín felhője vagy éppen szerelmi bánatunkban azt hittük vége a világnak, a V-Tech kazetta mindig kéznél volt, s szólhatott az Éjfél után, a Homokba írt szerelem vagy éppen a Vele minden jó… Ha ezek nem csalnak ma este emlékezős könnyeket a szemekbe, akkor semmi...

 

Betty Lovet a csajok irigyelték a fiúk imádták tökéletes külseje miatt, na meg persze a hangjával is felhívta magára a figyelmet. Karakteres énekesnő, akinek olyan slágereket köszönhetünk, mint a Repülj tovább, vagy az Olyan mint a méz. Ugye mindenki emlékszik a Total Dance fesztiválokra?

 

A macsók macsója, az egykori Junkies frontember, a kegyetlenül kivarrt Csordás Tibi a Fiestában Knapik Tamás mellett mutatta meg, milyen is a magyar-latin zenei virtus. A klipek hitelesek, a dalok érzelmileg és erotikában túlfűtöttek, a gitár és a fúvósok elhozták nekünk Latin-Amerikát. Csordás Tibi hangja és karaktere pedig azokat a rosszfiúkat, akikért képesek vagyunk Gyűlölve szeretni…

 

Ha volt valaha rapper, aki segített a fizikában, az nem más, mint Sub Bass Monster, aki úgy belénk diktálta a Négy ütem lényeget, hogy álmunkból felébresztve is tudtuk: Szív, sűrít, gyújt, kipufog, Gyújt, szív, len' tart, kipufog… S ugye azt sem kell sokáig ecsetelgetni, hogy a srácok Szabival, a gyulafirátóti fenegyerekkel együtt tanulták meg, hogy Nincs nő, nincs sírás! Szabika egyébként ma is aktív, s rengeteg szárnyát bontogató rapper nőtt fel a szövegein, az életfelfogásán. A Dunakapu téren ma este ismétlés, s még lehet az is kiderül, hogy az Alvilágnak nincs romantikája.


S igaz, hogy az Első Emelet már végleg elköszönt a közönségtől, Kiki és a legendás dalok még mindenhol nagyon nagyot szólnak. Az Emelet egy olyan meghatározó együttes a hazai könnyűzenei életben,amelynek olyan kincseket köszönhetünk, mint a Csakazértis szerelem, az Állj vagy lövök!, vagy a Film forog tovább. Most más tudjuk, Kikinél mindig forog tovább, s már másodszorra köszönhetjük őt a Dunakapu téri nagyszínpadon! S ha már Kiki, a szólókarrierje is páratlan! Grease, Éretlenek, mind-mind olyan sikerek, amelyekre ma is jó emlékezni. Apropó Éretlenek! 1995-től kezdődően mindenki énekelte a főcímdalt és várta a sorozat újabb részét!

 

A fiúbandák hódítása itthon is beindult, s ennek az iránynak az egyik jeles képviselője volt a Happy Gang, akik olyan gigaslágereket hoztak össze mint a Kérek egy kulcsot a szívedhez, a Fiatal szerelem vagy éppen a Várj még. Sajnos Moha tragikusan fiatalon elköszönt a földi élettől, de Vitamin is Corry még ma is nyomja a régi örökzöldeket.

 

S ha már fiúbandák… A Hip-Hip Boyz ismét úgy lopta a női szíveket, mintha iskolában tanulták volna. Talán ők voltak az első magyar banda, akik a legprofibb tánckoreográfiát nyomták a klipeken és a fellépéseken. Na meg azért külsőre is nagyon rendben voltak a srácok. Hány és hány füzetborítót díszítettek a Bravoból kivett poszterek… Csajok, felkészülni, ma este felcsendülnek a régi dalok: Ott várok rád, A hegyekbe fent, vagy éppen a Megbántottak…

 

A Splash pedig megalkotta a házibulik egyik himnuszát, mert a Tedd fel a kezed még most is szól és zeng minden torokból, ha tetőfokára hág a hangulat… Ahogy az ma este is garantáltan így lesz a Dunakapu téren, a Nyárnyitó koncerten.

 

Egyébként az este folyamán Dj. Dominique, a hazai lemezlovasélet régi nagy öregje, s retro bulik legnagyobb mestere is pörgeti a zenét. Ő sem ismeretlen már a győriek előtt, visszatérő vendége a buliknak. Tehát ő is itt lesz és lök majd egyet-kettőt a hangulaton!

Most már nem is maradt más hátra, mint hogy mi is készüljünk az este 8 órakor kezdődő Nyárnyitóra, amelyet jelen állás szerint nem veszélyeztet az időjárás. Ahogy végighallgattuk a dalokat, forró este elé nézünk, de azért nem árt a réteges öltözködés!

Az útlezárásokról ITT értesülhetsz!

A plakátot IDE kattintva nézhetitek meg!

HAK

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×