Hármas robbantásos merénylet Thaiföldön - halottak és sérültek

Négy ember meghalt, közel ötvenen pedig megsebesültek egy robbantásban a thaiföldi-malajziai határ egyik városának éjszakai szórakozónegyedében.

Szombati híradások szerint négy ember, köztük három malajziai halt meg, közel ötvenen pedig megsebesültek egy hármas robbantásban a thaiföldi-malajziai határ egyik városának éjszakai szórakozónegyedében.

 

A Bangkok Biz News című lap online kiadása szerint a támadást péntek este követték el a turisták által látogatott Szungaj Kolokban, Narativat tartományban. A detonációk rövid egymásutánban követték egymást. Az első pokolgépet egy sörbárnál hozták működésbe, majd a következő - nem sokkal a rendőrség helyszínre érkezése után - 300 méterrel távolabb robbant. Végül egy közeli éttermet döntött romba a hozzátartozó épülettel együtt egy harmadik, autóba rejtett pokolgép robbanása.

 

Az utóbbi években egyre feszültebb a helyzet Thaiföld déli részében, ahol iszlamista szeparatisták 2004 óta Narativat, Pattani és Jala tartományok elszakadásáért harcolnak, és merényleteikben az elmúlt hét évben közel ötezer ember vesztette életét.

 

A péntek esti robbantásokat azonban a rendőrség nem a szeparatistáknak tulajdonítja, hanem kábítószer-kereskedőknek, akik a gyanú szerint így bosszulták meg az ellenük nemrég végrehajtott rendőrségi akciókat.

 

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×