Három film a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválról

Három film a Zsidó és Izraeli Filmfesztiválról

A fesztiválon az elmúlt évek legjobb, a zsidó kultúrát, életmódot, emlékezetet bemutató filmjei láthatók, egyebek mellett az Egyesült Államokból, Németországból, Olaszországból, Izraelből és Magyarországról, november utolsó, december első napjaiban. /1. rész/

Budapest mellett idén a második legnagyobb helyszín Győr lesz, ahol az Öt Templom Advent fesztivál keretében november 29. és december 2. között négy napon át hat különleges filmet, a Zsidó és Izraeli Filmfesztivál kínálatának legjobb alkotásait nézhetik meg az érdeklődők a Menházban. A 7. budapesti fesztivál filmjeiből, Borgula András, a fesztivál főszervezője válogatott a győri közönségnek.

 

 

November 29. 19 óra

Jómadarak

A forgatókönyveket és verseket író Assi élete holtpontra kerül, tele van kétségekkel a múltját, jelenét és jövőjét illetően. Ráadásul egy kisebb baklövést követően közösségi szolgálatra ítélik, mely során fiatalkorú elítélteket kell tanítania. A két világ találkozása mindkét oldalon új energiákat szabadít fel és új perspektívákat mutat.

 

Kép a Jómadarak című filmből

 

A megtörtént esetet feldolgozó film a Jeruzsálemi Filmfesztivál legjobb első filmnek és legjobb operatőri munkának járó elismerését kapta 2017-ben.

 

 

November 30. 19 óra

Ben Gurion – epilógus

Néhány évvel ezelőtt hatórányi, eddig ismeretlen interjúanyag került elő, mely a modern kor egyik legismertebb politikusával, David Ben Gurionnal készült. 1968-ban járunk, öt évvel a halála előtt. Ekkoriban egy mindentől távoli helyen élt, messze a napi politika eseményeitől.

 

Kép a Ben Gurion – epilógus című filmből


Az interjúból készült dokumentumfilm Ben Gurion belső utazását mutatja be, egy olyan ember visszaemlékezését, aki a mai Izraellel és annak jövőjével kapcsolatban is meghökkentően tisztánlátónak bizonyul.

 

 

December 1. 16 óra

Abulele

A tízéves, bátyja halála óta bűntudattal élő és magányos Adam egy nap különleges teremtménnyel találkozik: Abulele, a furcsa szörny személyében nem mindennapi társra tesz szert, s kalandos barátságuk révén rájön: ha igazán szeret valakit, sohasem marad egyedül.

 

Kép az Abulele című filmből


A filmes és animációs elemeket vegyítő alkotás igazi családi mozi a szeretetről.

 

A 7. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál főszervezője a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (JDC-MAZS) és a Bálint Ház, kiemelt partnere Izrael Állam Nagykövetsége és az Izraeli Kulturális Intézet.

 

Hamarosan még többi filmmel jelentkezünk!

(x)

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×