Három órán belül 30 kg marihuánát találtak

Három órán belül 30 kg marihuánát találtak

60 millió forint értékű kábítószert találtak az Ásotthalomnál elfogott férfiak gépjárműveiben.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 25 éves szerb állampolgárral szemben. A férfi egy Fiat típusú személygépkocsival Ásotthalom Közúti-határátkelőhelyen jelentkezett belépésre 2018. január 19-én reggel, amikor a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai ellenőrzés alá vonták.

A vámvizsgálat alkalmával a pénzügyőrök az autó alvázában kialakított rejtekhelyben és a jármű különböző részeiből, 27 csomagban, összesen 14355 gramm kábítószergyanús növényi törmeléket találtak. A helyszínen alkalmazott kábítószer-gyorsteszt eredménye szerint a talált anyag marihuána, amelynek feketepiaci értéke körülbelül 30 millió forint.

Közel három óra elteltével ugyanezen a határátkelőhelyen belépésre jelentkezett egy 29 éves magyar-szerb állampolgár, az általa vezetett Audi típusú személygépkocsival. A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársainak ez a jármű is gyanússá vált, ezért tételes vámvizsgálat mellett döntöttek. Az átvizsgálás során az autó jobb első ülése padlózatának gyári üregeiben ragasztószalaggal körbetekert csomagokra figyeltek fel.

Ez esetben 30 csomagban, 14933 gramm kábítószergyanús növényi származékot találtak. Az elvégzett Cannabis Test marihuána jelenlétére pozitívan reagált, a kábítószer feketepiaci értéke megközelítően 30 millió forint.

A rendőrök a két férfit előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására. A Szegedi Járásbíróság 2018. január 20-án mindkét férfi előzetes letartóztatását elrendelte. A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.


Forrás: police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×