Három Prima-díjat adtak át Győrben

Három Prima-díjat adtak át Győrben

A megyei Prima-díjakat tizenharmadik alkalommal adta át a Vállalkozók Országos Szövetségének Megyei Szervezete november 10-én, pénteken.

A gálának az egykori Zsinagóga adott otthont, ahol magyar tudomány kategóriában dr. Földesi Pétert, a Széchenyi István Egyetem rektorát díjazták, magyar zeneművészet kategóriában Berkes Kálmánt, a Győri Filharmonikus Zenekar művészeti vezetőjét, oktatás és köznevelés kategóriában pedig Szabó Szilviát, a csornai Starlight Dance SE alapítóját ismerték el.

Radnóti Ákos alporgármester ünnepi beszéde közben

– Időnként meg kell állni és értékelni az elért eredményeket – mondta Széles Sándor megyei kormánymegbízott, de Radnóti Ákos, Győr alpolgármestere és Simon Róbert Balázs, a Megyei Jogú Városok Fejlesztéséért Felelős Tárca Nélküli Minisztérium államtitkára is köszöntötte a díjazottakat.

– Győr városában kiváló az együttműködés, akár a gazdaságban, a vállalkozásokban, akár az oktatásban, a kultúrában vagy a sportban, de mindig lehet magasabb szintre emelni az együttműködést, erre Győr nyitott – hangsúlyozta Radnóti Ákos alpolgármester. Simon Róbert Balázs államtitkár Lázár János szavait idézte ünnepi beszédében: „Pártállástól, politikai nézettől függetlenül próbáljon az ember tenni a magyar művészet támogatása érdekében, hiszen mi egy olyan nyelvet beszélünk, amit rajtunk kívül senki sem ért. Tudományos teljesítményünk valamikor versenyképes, valamikor nem a nemzetközi világgal, csak a művészet, a képzőművészet és a zene az, amiben leginkább ki tudjuk magunkat fejezni, és meg tudjuk magunkat érteni.”

Simon Róbert Balázs államtitkár a díjátadón

Dr. Földesi Péter, a Széchenyi István Egyetem (SZE) rektora magyar tudomány kategóriában kapott elismerést, ezt nemcsak a maga, a győri egyetem nevében is megköszönte. Elmondta, furcsa szituáció ez számára, hiszen általában ő az, aki díjakat ad át, és nem gondolta volna, hogy egyszer ő is itt fog állni. Mivel tudós, tanár és rektor egy személyben, el kell gondolkodnia azon, vajon kinek szól ez az elismerés – Én azzal hízelgek magamnak, hogy tudósnak se vagyok rossz, meg a diákjaim is szeretnek, de valószínűleg önök és a világ a rektort látják, hiszen az látszik, és az a kérdés, hogy akkor most kié ez a díj? – elmélkedett beszédében. – A rektor dolga, hogy képviselje, artikulálja, megerősítse az egyetem dolgait a világ felé, és kicsit saját maguk felé is, így ez a díj nem csak az enyém, az egyetemé, a diákoké és a tanároké is egyben.

Magyar tudomány kategóriában kapott díjat Dr. Földesi Péter, a SZE rektora

 

 

További részletek a hétfő esti Győr+ Híradóban!

 

Szerző: Bodrogi Sára

· Győr városában együtt lehet működni, akár a gazdaságban, vállalkozásokban, oktatásban, kultúrában, sportban

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×