Hatalmas eső zúdult megyénkre

Hatalmas eső zúdult megyénkre

Tömegesen érkeztek szerda kora este óta a károkkal kapcsolatos bejelentések a Győrre, Ikrényre és Rábapatonára lecsapó vihar és az azzal járó nagy mennyiségű eső miatt.

Több mint 200 bejelentés érkezett a Győr-Moson-Sopron megyei műveletirányítási ügyeletre. Ikrényben először a viharos szél miatti kidőlt fák, majd a hirtelen lezúduló eső okozta károk miatt kérték a tűzoltók segítségét. Győrben és környékén egész városrészeket, utcákat öntött el a lezúduló víz, főként pincéket, alagsorokat elárasztó, nagy mennyiségű csapadék miatt riasztották a tűzoltókat. Kazánokat, elektromos berendezéseket, autókat veszélyeztetett az esővíz.

Győr, Mónus Illés utca (olvasói fotó)

 

A győri, pannonhalmi, csornai és lébényi hivatásos tűzoltók mellett a környékbeli önkéntes tűzoltók is segítettek a károkat felszámolni, hajnali háromig dolgoztak folyamatosan a szivattyúk, elsősorban Győrben és környékén. Többek között a kórház alagsorába is beömlött a víz, ahol az elektromos kapcsolószekrényt veszélyeztette a felgyülemlett csapadék. A hivatásos és a győrújbaráti önkéntes tűzoltók több szivattyú egyidejű működtetésével, hatékonyan és gyorsan avatkoztak be, így a kórház működésében a káresemény miatt nem volt fennakadás. A belvárosi Baross útról 10 ember rokonokhoz költözött, mert a lakásba befolyt nagy mennyiségű csapadék miatt átmenetileg lakhatatlanná vált otthonuk.

 

Szalai Ferenc igazgató a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskola alagsorában felhőszakadás után (MTI/Krizsán Csaba)

 

A mai napon is érkeznek még az esőzéssel kapcsolatos bejelentések, a tűzoltók folyamatosan számolják fel a káreseményeket.

 

Katasztrófavédelem

A Galériában szereplő fotókat olvasóinktól kaptuk. Köszönjük.

 

Csatolt galéria: Nagy eső Győrben - Olvasóink fotói
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×