Hatalmas tűz pusztít a vasúti töltés mellett

Hatalmas tűz pusztít a vasúti töltés mellett

Több helyen csaptak fel a lángok, a tűzoltók nagy erőkkel végzik az oltást.

 

Nagy területekre terjedtek át a vasúti töltés mellett keletkezett lángok
18.15

Több helyen erdőkre, avarra, aljnövényzetre, lábon álló gabonára, szalmabálákra, nádasokra és kiskertekre is átterjedtek azok a tüzek, amelyek kora délután kezdődtek a Csémpuszta és Kisbér közötti, mintegy harminc kilométeres vasútvonalszakaszon. A töltés melletti növényzet gyulladt meg több ponton, majd a tüzek nagy területeket érintettek: akad olyan térség, ahol húsz hektáron pusztítottak. Ászárnál hatméteres lángokkal égett a bozótos, a száraz fű. Az oltásban mintegy hetven hivatásos és önkéntes tűzoltó vesz részt. Az eddigi hírek szerint senki sem sérült meg. Az érintett vasútvonalon, Nagyigmánd és Kisbér között nem járnak a vonatok, és a tűz miatt lezárták a forgalom elől a 8146-os számú út Ászár és Tárkány közötti szakaszát is.


Korábban írtuk
14.49

Mintegy harminc kilométer hosszan, több helyen meggyulladt a vasúti töltés mellett lévő tarló, száraz fű és gaz Komárom és Kisbér között. A nagy kiterjedésű tüzekhez a komáromi, a tatabányai, a győri, a nyergesújfalui, a pannonhalmi, a székesfehérvári és a kisbéri hivatásos, a nagyigmándi és az ácsi önkormányzati, valamint a komáromi, a rédei és a kocsi önkéntes tűzoltók vonultak ki. A munkálatokat a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Jelenleg nyolc helyen dolgoznak az egységek.

AZ MTI-nek Káli Sándor a Komárom-Esztergom megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivője vasárnap délután elmondta, hogy negyvennél is több tűzoltó dolgozik a Komárom és Kisbér közötti vasútvonal mellett, ahol harminc kilométer hosszúságban, kilenc helyszínen kapott lángra a sínek melletti növényzet. Összesen 17 tűzoltóautó legénysége dolgozik a lángok megfékezésén vízzel, háti fecsendővel és kéziszerszámokkal. A tűz eddig jelentős anyagi kárt nem okozott, nem terjedt át a közelben található akácerdőre.

A helyettes szóvivő hozzátette, a vonalon korábban egy dízelmozdony vontatta tehervonat haladt, feltehetőleg a mozdony kipufogójából kijutó forró, olajos gázok lobbantották lángra a száraz növényeket.

A Mávinform tájékoztatása szerint az oltás ideje alatt Komárom és Kisbér állomás között ideiglenesen lezárták a vágányt, a Komárom-Székesfehérvár vonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat, várhatóan kora estig.

GY.P.

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×