Határtalanul Gyergyószentmiklóson és Tordán

Határtalanul Gyergyószentmiklóson és Tordán

A Kazinczy Ferenc Gimnázium 10.c és 9.e osztálya a Határtalanul! program keretében május végén öt felejthetetlen napot töltött Erdélyben.

A tizedikesek programjának címe: Böjte Csaba nyomában Győrtől Gyergyóig volt, melynek ötletét a Győri Szeretetnapok adták. A székelyföldi kirándulás során a diákok felkeresték a Szent Ferenc Alapítvány két otthonát, ahol megható és emlékezetes találkozásokat éltek át. Felfedezték a környék természeti kincseit, elutaztak Gyimesbükkre, a történelmi Magyarország határáig, beszélgettek az Osztrák-Magyar Monarchia legkeletibb vasútállomásának őrzőjével, Segesváron a szászok kultúráját csodálták, valamint találkoztak a partneriskolájuk, a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Líceum diákjaival.

 

 

A kilencedikesek a Szent László emlékév alkalmából tettek erdélyi emléktúrát. Ez jó alkalmat biztosított arra, hogy testvériskolai kapcsolat jöjjön létre a Kazinczy Ferenc Gimnázium és a Jósika Miklós Elméleti Líceum között.

Mindkét osztály diákjai érezték, hogy az országhatár és a közel ezer kilométer távolság ellenére a közös nyelv, a közös múlt, a közös kultúrkincs mindörökre összeköti őket.

 

Forrás, fotó: Kazinczy Ferenc Gimnázium

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×