Normalizálódott a vasúti közlekedés

Normalizálódott a vasúti közlekedés

Nyugat-Dunántúlon a csütörtök esti vihar után normalizálódott a vasúti közlekedés - közölte a Mávinform péntek reggel.

 

A zalaegerszegi állomáson a városi áramellátás szünetelése miatt nem működik a vasúti biztosítóberendezés, emiatt onnan 20-30 perces késéssel indulnak a reggeli vonatok.

Prága felől a csütörtök esti vonatok még nem érkeztek meg sem a párkányi, sem a szobi határállomásra. Emiatt a Keleti pályaudvarról nem tud elindulni - szerelvény hiánya miatt - a Hungária EC Hamburgba és a Varsovia EuroCity Varsóba.

Már fogadja és indítja a vonatokat az osztrák vasúttársaság is a csütörtök esti vihar után - közölte a Mávinform sajtóügyeletese péntek regge. Kavalecz Imre azt írta, hogy a Kálmán Imre EuroNight hosszú éjjeli kényszervárakozás után útban van Bécs-München felé, és már Magyarország irányába is indítják a szerelvényeket az osztrák vasutasok. Korábban a Mávinform azt közölte, hogy időjárási okok miatt Hegyeshalomnál az osztrákok leállították a vonatokat.

A csütörtök esti nyugat-dunántúli viharos időjárás több vasútvonalon gondot okozott. Kidőlt fák, megsérült felsővezetékek akadályozták a közlekedést Gyömöre-Győrszemere, Győrszabadhegy-Pannonhalma, továbbá Ács-Győr-Kimle-Mosonmagyaróvár-Hegyeshalom között. A hajnali üzemkezdetre mindenütt eltávolították a sínekre dőlt fákat, helyreállították a megsérült vezetékrendszereket, így ott menetrend szerint közlekednek a vonatok - közölték.

Az aktuális helyzetről a MÁV-csoport honlapján a Vonatinfón, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatnál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon lehet tájékozódni. Telekom-hálózatból hívható a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es szám is - hívta fel a figyelmet a Mávinform.

Fotó: Új szó

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×