Hegysori tavasz

Hegysori tavasz

Táp község 20. alkalommal ad otthont a Hegysori Tavasz rendezvényének, valamint a festői hangulatú Hegysor utca legmagasabban fekvő háza idén ünnepli tájházként való megszületésének 40 évfordulóját.

A jubileumi és egyben Várayné Bíró Ibolya emlékére rendezett kiállítás megnyitójára és a Hegysori Tavasz rendezvényére május 25-én kerül sor.

A gyerekeket délelőtt 9 órától késő délutánig érdekes programok várják, többek között vetélkedők, akadályverseny, kézművesfoglalkozás, korongozás, arcfestés, kisállat-bemutató, tánctanítás. A felnőtteket koncertek, előadás, néptánc-bemutató, táncház.

A kiállításmegnyitó 14:30-kor kezdődik.

 

Várayné Bíró Ibolya néprajzkutató rajza és keze írása, az ő nevéhez fűződik a jubileumot ünneplő tájház korhű hangulatú berendezése. Pár sora híven tükrözi azt a lelkületet, mely a múlt relikviáit lélekkel átitatva szándékozta megőrizni az utókornak, hogy egy letűnt korról mintegy megelevenedett díszletek között meséljenek, eleink életét a maga egyszerűségében, mégis vonzó és szemet gyönyörködtető régi tárgyakkal bemutatva a belépő látogatóknak.

 

"Itt a ház és itt az ablak

akik lakták, mind meghaltak

mégis... fejük helye a párnán,

tej alszik a kályha vállán."

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×