Helyi klub is indul a frizbibajnokságban

Helyi klub is indul a frizbibajnokságban

A nevezési határidőig öt klub tudta teljesíteni a feltételeket, három fővárosi mellett egy-egy székesfehérvári és győri egyesület lesz ott a mezőnyben.

Hazánkban 2003 óta rendeznek országos frizbibajnokságot, az idei évtől ezt felváltja a nemzeti bajnokság. Nemcsak az elnevezés, a lebonyolítás rendszere is változik.

Eddig két hétvége alatt egy-egy közös helyszínen lejátszották a meccseiket a csapatok, így az ott elért eredmények alapján hirdettek bajnokot. Ezzel szemben idén már oda-vissza vágós rendszerben hazai és vendégmérkőzéseket vívnak a felnőttegyüttesek, nagyjából úgy, ahogy egy labdarúgó-bajnokságot is lebonyolítanak.

Az NB I-es indulás feltétele volt, hogy az U15-ös korosztályban utánpótláscsapatot is indítson minden klub, így a felnőttek mellett a kisebbeknek is rendszeres versenylehetőséget biztosít a szövetség márciustól októberig. Az idei, első nemzeti bajnokságban díjazzák az egyesületeket, ezt a pénzt az utánpótlás fejlesztésére kell költeniük. A nevezési határidőig öt klub tudta teljesíteni a feltételeket, három fővárosi mellett egy-egy székesfehérvári és győri egyesület lesz ott a mezőnyben.

A sorsolás alapján a nyitó fordulóban március 17-én a győri Up&Fly SE Gyirmóton fogadja a fővárosi MUFA Repülő Korong SE csapatát. A győriek tavaly bronzérmesek voltak az ob-n, míg a MUFA az elmúlt négy szezonban háromszor nyerte meg a bajnokságot. A sportág Európa-bajnokságát június 29. és július 6. között Gyirmóton rendezik, a magyar válogatott keretének nagy részét éppen ez a két egyesület adja. A 24 fős csapatból heten a győri, tizenketten pedig a fővárosi klubban szerepelnek. A március 17-én, 14 órakor kezdődő 100 perces mérkőzésre ingyenes a belépés, a helyszínen lehet regisztrálni a kontinensviadal június 29-i nyitómeccsére, a Magyarország–Ausztria találkozóra.

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×