Elrajtolt a táncfesztivál

Elrajtolt a táncfesztivál

A Győri Balett PianoPlays című győri bemutatójával indult a XIV. Magyar Táncfesztivál június 18-én hétfőn, a Győri Nemzeti Színház nagyszínpadán. Az egy hét alatt több mint negyven produkciót láthat a közönség, a fesztivál idei fő témája az áramlás.

 

A nyitó napon a II.János Pál pápa téren 20.45-től a Maros Művészegyüttes: Tegnap a Gyimesben jártam cimű műsorát láthatja a közönség. A Kisfaludy-teremben 21.30-tól Pirók Zsófia Én, Sally, táncolunk című kortárs flamenco táncestjét nézhetik meg az érdeklődők.

 

Az egy hét alatt a Nagyszínpadon láthatjuk a Magyar Nemzeti Táncegyüttes: Kiegyezés, a Magyar Nemzeti Balett: A vágy villamosa című előadását, fellép a Kijevi Modern Balett, Frenák Pál társulata, a Szegedi Kortárs Balett, és az Experidance.

A kortárs műveket, a fiatal alkotók bemutatóit a Kisfaludy teremben nézhetik meg az érdeklődők, a Vaskakas Művészeti Központ pedig negyedik alkalommal ad helyet a Gyermek Táncfesztiválnak.

Az ingyenes program helyszíne a II. János Pál pápa tér, ahol fellép a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes, a Lippentő Táncegyüttes, koncertet ad a Colombre Band, a Hoppáré, a Budapest Bár és a Barrio Latino.

Idén is elérhető a fesztivál online, a GyőriBalettOn applikáción keresztül, ahol nemcsak előadásokat nézhetnek az okostelefonokon, hanem egyben városnéző sétára, játékra is hívják az érdeklődőket.

Részletek itt.

F.G.

fotó: magyartancfesztival.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×