Hétvégén a dánokkal csapnak össze a győriek

Hétvégén a dánokkal csapnak össze a győriek

A BL-csoportkör utolsó előtti fordulójára november 11-én, szombaton 15:30-kor kerül sor. A győri együttes következő ellenfele a hazai pályáján különösen veszélyes FC Midtjylland lesz – a vendégek nehéz mérkőzésre számítanak, még ha a szezon kezdetén magabiztos győzelmet ünnepelhettek is az Audi Aréna Győr falai között.

A hétvégi újabb BL-forduló közeledtével az izgalmak is egyre fokozódnak a győri együttes háza táján, Ambros Martín tanítványainak azonban a Rostov elleni katartikus győzelem után ismét hideg fejjel kell az új kihívásra koncentrálniuk. Nem lesz könnyű dolga a győri csapatnak, hiszen a dán bajnokság élmezőnyének egyik legmeghatározóbb alakja „látja vendégül” őket. Az FC Midtjylland együttese már november 4-én bebiztosította részvételét az Női EHF Kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében, de a hétfői találkozón aratott diadalnak köszönhetően már a címvédő győriek is biztosan ott vannak a legjobb tizenkettőben.

A két együttes idén már összecsapott az európai kézilabdázás legerősebb versenysorozatában, hazai közönsége előtt magabiztos győzelmet (Győri Audi ETO KC – FC Midtjylland: 27-16) hozott a találkozó a Győri Audi ETO KC számára, azonban több szempontból is nehéz visszavágóra készülhetnek Görbiczék. A múlt tapasztalataiból merítve nem túlzás kijelenteni, hogy a dánok hazai pályán különösen nagy erőt képviselnek és képesek meglepetést okozni, s mi több, a sérülésektől nem kímélt Rába-parti együttes már második nagy megmérettetésére készül egy héten belül.

„Kemény meccsre készülünk, de úgy gondolom, hogy az ellenük vívott hazai meccs jó kiindulási pont lehet számunkra. Igyekszünk minél jobban teljesíteni, és szeretnénk hazahozni a két pontot” –válaszolta kérdésünkre Puhalák Szidónia, a győriek játékosa.

Szurkoljunk a győri lányok sikeres szerepléséért – hajrá ETO, hajrá Győr!

A Puhalák Szidóniával készült beharangozó interjút itt tekinthetik meg:

 

Forrás: gyorietokc

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×