Hetvenéves a győri Márvány Óvoda

Hetvenéves a győri Márvány Óvoda

Továbbra is élményekben gazdag óvodai lét megteremtésére törekszik minden falai közt nevelkedő kisgyermek számára, a 70 éves Márvány Óvoda.

„Örülök, hogy ilyen összetartó óvodai, illetve óvodapedagógusi közösség ünnepli most együtt a 70 éves Márvány Óvodát. Győrben négyezer óvodásunk van 18 óvodában, városunk pedig ügyel arra, hogy minden városrészben legyen olyan intézményünk, ahol egységes irányítás mellett egységes színvonalú nevelésben és fejlesztésben részesülhetnek a gyermekek” – nyitotta meg az ünnepséget dr. Somogyi Tivadar alpolgármester.

 

A kerek évfordulót ünnepelve az intézmény vezetője, Varga Miklósné köszöntő beszédében felhívta a figyelmet arra, hogy a ma óvodáinak új elvárásoknak kell eleget tenniük a nevelés terén, miközben két szereplő sosem változik. „Az érdeklődő gyermek és az igazi hivatástudattal dolgozó óvónő. A közös munkából, élményekből és érzésekből áll össze óvodánk hetven éves történelme” – hangsúlyozta Varga Miklósné óvodavezető.

 

 

„Az óvodákért és az iskolákért felelős alpolgármesterként végigjártam a helyi óvodákat. Örömmel láttam, hogy a Márvány Óvoda mindig szép állapotban volt, a felújítás és a folyamatos karbantartás mellett a játékok időnkénti pótlására is ügyel az óvodavezetés” – tette hozzá az alpolgármester.

A Márvány Óvoda a két – a Szigeti és Gyepszél utcai – tagóvodájával együtt, összesen 156 kisgyermeket, nyolc csoportban készít fel az iskolás évekre. Pedagógiájában a projektalapú módszert követi, amelyben a kísérletezéssel, illetve az élmények nyújtotta megismeréssel hozza közelebb a gyermekekhez az izgalmas világot.

 

Az ünnepi megemlékezést a gyermekek produkciói színesítették: a nagycsoportosok verset szavaltak, a Szigeti Tagóvoda Csillagszem Tehetség Műhelyének tagjai pedig néptáncbemutatóval készültek.

A jeles alkalomból, a város elismeréséül, dr. Somogyi Tivadar alpolgármester Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának nevében Ezüst Emlékérmet adott át a Márvány Óvoda vezetőjének, Varga Miklósnénak.

 

 

Simon Barbara

Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Hetven éves a Márvány Óvoda
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×