Hivatalos: ketten irányítják a válogatottat

Hivatalos: ketten irányítják a válogatottat

Most már hivatalos: Csoknyai István és Vladan Matics készíti fel a magyar férfi kézilabda-válogatottat a 2019-es világbajnokságra – olvasható a nemzetisport.hu-n.

Októberben a Telekom Veszprém után a magyar szövetségnél is megköszönték Ljubomir Vranjes munkáját, így új edzőt kellett keresni a férfiválogatott kispadjára. A Magyar Kézilabda-szövetség ezt követően ideiglenesen Csoknyai Istvánt kérte fel a válogatott irányítására, segédletével pedig a mieink megnyerték a szlovákok (30–22) és az olaszok elleni (30–22) Európa-bajnoki selejtezőjüket is.

A tárgyalások közben folytatódtak, Vranjes lehetséges utódaival szerdán zárultak le az egyeztetések az MKSZ-nél, s a szövetség végül úgy határozott, hogy Csoknyai István és Vladan Matics (a Tatabánya szerb-magyar trénere) közösen készítheti fel a magyar válogatottat a 2019-es világbajnokságra. A szerdai sajtótájékoztatón az MKSZ elmondta, hogy a két edző azonos jogkörrel rendelkezik majd, egyenrangú lesz. Elhangzott az is, hogy Csoknyai és Matics marad vezetőedző a klubjánál (Budaörs, illetve Tatabánya).

Az, hogy két szakember osztozik a feladatokon, nem egyedi, ugyanis két szövetségi kapitánnyal dolgozott az utóbbi időben a francia, a svéd és a cseh férficsapat is.

Csoknyai egyébként 2009 és 2010 között már irányította a magyar nemzeti együttest, érdekesség, hogy akkor a gárda másodedzője épp Matics volt.

 

Forrás: Nemzeti Sport

Fotó: MTI/Kovács Tamás

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×