Hogyan készítsük fel autónkat a jó időre?

Hogyan készítsük fel autónkat a jó időre?

A tavasz beköszöntével fontos a téligumik cseréje, fékek és a futóművek ellenőrzése, valamint a légkondicionáló tisztítása - a legfontosabb tudnivalókról a Kossuth Rádió Napközben című műsorában beszélgettek a szakértők.

 

Szabó József, a Duna Autó Honda szervizének vezetője hozzátette, érdemes az olajat is lecserélni évente az autóban, még akkor is, ha csupán 5-6 ezer kilométert futott a kocsi.

Magyarországon az átlagos autó 13 éves, ebből kifolyólag az emberek jobban odafigyelnek az idősebb autókra, egy téli időszak után sokan kérnek tavaszi átvizsgálást. Ez elsősorban a futóművek és fékek ellenőrzését jelenti. De a fagyos időszak után legalább ilyen fontos az ablaktörlő gumik kopásának vizsgálata is.

Fontos a folyadéktartályok kontrollja  (a fékfolyadék, a hűtővíz, a motorolaj, illetve a szervokormány olajtartálya). A rozsdásodás kezelését ideje korán el kell kezdeni kezelni, lecsiszolni, alapozni és lefedni.

Az autósok gyakran felejtik el a klímák és a pollenszűrők állapotát megnézetni. Elmondta, hogy a gyártó nem kötheti ki, hogy a garancia okán csak saját szervizbe vihetők a gépjárművek. Ezeket a garanciális autókat olyan szakszervizbe is lehet vinni, akik rendelkeznek a gyári technológiával. A garancia akkor is megmarad – mondta.

Fotó: Shutterstock

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×