Hogyan legyünk környezettudatosak karácsonykor is?

Hogyan legyünk környezettudatosak karácsonykor is?

A Győr+ Média a környezettudatos gondolkodás és magatartás, a jövőbe mutató hulladékgazdálkodás és a „zöld” szemléletformálás jegyében hívta életre 2015-ben Kuka Berci figuráját. Az év során több esemény, úgy mint a Győrkőcfesztivál egyik kiemelkedő helyszíne, az Adyvárosi Tóparty fesztivál ökohelyszíne, valamint a Sashegyi Hulladékkezelő Központban megszervezett nyílt napok megvalósítása és sikeressége igazolták és támasztották alá létjogosultságát, és népszerűségét a lakosság körében.

Kuka Berci az adventi hétvégék időszakában, a Győri Nagytérségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás támogatásával, saját interaktív standdal jelentkezik a Győr+ Pavilonnál. Ösztönöz, tanácsot ad, gyakorlati segítséget nyújt a lakosságnak az ünnepekkor nagy mennyiségben fogyó csomagolóanyagok csökkentésére. Kuka Berci megmutatja, hogyan tudunk környezetbarát módon ajándékot csomagolni, újrahasznosított módon kreatív meglepetéseket és díszeket készíteni.

Interaktív advent Kuka Bercivel: 2015. 11. 28.–2015. 12. 19. között minden szombaton 10-től 18 óráig, a Győr+ Média Pavilonnál, a Baross úton.

 

Vásárolj földlabdás karácsonyfát Kuka Bercitől!

A kreatív adventhez, és a környezettudatos karácsonyhoz szervesen kötődik azoknak a földlabdás fenyőfáknak az árusítása, amelyekhez a Tarcsay úti piacon lehet hozzájutni december 9-től. A megvásárolt földlabdás fenyőfákat karácsonyt követően mindenki a saját területén elültetheti, vagy vissza is viheti a vásárlás helyszínére. Aki így tesz, 500 forintot visszakap a vételárból. Ezt természetesen meg is tarthatja, de jótékony célra is felajánlhatja: Kuka Berci az összegyűlt adományt a Győri Állatmenhelyen élő kis barátainak juttatja el.

A visszakerült fákat a talajfagyok elmúltával egy, a város által kijelölt területre ültetjük be, ezzel létrehozva Kuka Berci Zöld Pagonyát.

 

Földlabdás fenyőfa-árusítás a Tarcsay úti piacon 2015.12.10-23. között 9-17 óráig.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×