Hópárduc Expedíció: már a csúcsot támadják

Hópárduc Expedíció: már a csúcsot támadják

A Hópárduc Expedíció-Sorozat győri hegymászói, Kovács Albert és Kovács Zoltán újabb hegy meghódításán dolgoznak, amellyel még közelebb kerülhetnek a Hópárduc címhez. A csütörtök reggeli hírek szerint már elindultak a csúcstámadásra!

A Hópárduc Expedíció-Sorozat a győri Ibex Sport és Hegymászó SE projektje, amely a volt Szovjetunió öt, 7000 méter feletti hegycsúcsának meghódítását tűzte ki célul. Aki teljesíti az öt csúcs mindegyikét, elnyeri a Hópárduc címet. Albert és Zoltán három hegy tetejére már feljutottak, jelenleg negyedik expedíciójukon vannak, ahol szeretnének felérni a 7495 méter magas Kommunizmus-csúcsra. A győri hegymászók július 5-én indultak útjukra, és augusztus 8-án reggel osztották meg a hírt a közösségi oldalukon, miszerint megindult a csúcstámadás. Ha sikerül feljutniuk, már csak egyetlen 7000 méter feletti csúcs választja el őket a Hópárduc címtől.

 

 

 

Ebből a videóból kiderül, hogyan készült Albert és Zoltán a mászásra:

 

 

 


Az expedíció során a hegymászók váratlan nehézségekbe ütköztek, így el kellett térniük a terveiktől, de „meneteltek” tovább – erről bővebben oldalukon olvashatnak, ahol követőik folyamatosan nyomon követhették az expedíció menetét.


A Hópárduc Expedíció-Sorozatról korábban itt, itt és itt írtunk.

 

Forrás, fotó: Hópárduc Expedíció-Sorozat

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×