Hurghadai baleset - Magyar katonai repülő hozhatja haza a holttesteket

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn utasította Hende Csaba honvédelmi minisztert, hogy haladéktalanul - amint az ehhez szükséges egyeztetések lezajlottak - "hozzák haza" a Magyar Honvédség egyik repülőgépével a vasárnapi egyiptomi buszbaleset áldozatainak holttesteit - jelentette be hétfőn újságírók előtt a miniszterelnök szóvivője.

Szijjártó Péter hozzátette: Hende Csaba jelenleg is az ehhez szükséges egyeztetéseket végzi.

A szóvivő elmondta: Orbán Viktor utasította Martonyi János külügyminisztert is, hogy szervezze meg a sérültek folyamatos és zökkenőmentes Magyarországra szállítását.

Eszerint a Külügyminisztérium egyeztet az utazási irodával, valamint a biztosítóval, és tőlük azt a tájékoztatást kapták, hogy az utazási iroda folyamatosan közlekedtet repülőjáratokat Hurghada és Budapest között, ezért a sérültek ezen az úton juthatnak majd Magyarországra, amint szállítható állapotban lesznek.

Szijjártó Péter hozzátette: az egyiptomi magyar nagykövet tájékoztatása szerint négyen hagyhatták már el a kórházat, a többi sérültről egyelőre nem lehet tudni, hogy mikor térhetnek haza.

A vasárnapi balesetben 11 magyar meghalt, 29 pedig megsérült. A Best Reisen utazási iroda csoportja három autóbusszal tartott hurghadai szállodáiktól a repülőtérre, amikor az egyik busz felborult.

 

(MTI)

 

Előzmény ITT.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×