Húsvéthétfőn sokan utaznak a fővárosba tartó vonatokkal

Húsvéthétfőn sokan utaznak a fővárosba tartó vonatokkal

A vonatok ma, húsvéthéfőn a vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Délután Nyíregyházáról Debrecenen át Budapestre a TELEVONAT is közlekedik. Ugyancsak ma indul Záhonyból 18:25-kor a Nyugati pályaudvarra az új, Sóstó InterCity.

A növelt kapacitás ellenére egyes InterCity járatokra gyorsan elfogynak a helyjegyek, megtelnek a vonatok. A legtöbb helyjegyet a Szombathelyről, Sopronból, Záhonyból, és Nyíregyházáról a fővárosba közlekedő InterCity vonatokra adták el. Nincs már helyjegy a Szombathelyről 15:10-kor induló Szent Márton, a Záhonyból 14:40-kor induló Latorca, és a Nyíregyházáról 15:26-kor induló Kócsag InterCity vonatokra, továbbá a Miskolcról 15:29-kor induló Lillafüred InterCityre. A Nyíregyházáról a délutáni órákban induló Jázmin, Páva, Rigó, és Vércse IC-kre korlátozott mértékben kapható helyjegy.

Az InterCity vonatok mellett közlekedő gyors-, sebes- illetve személyvonatokat is választhatják az utasok.

A helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltságának adatai megtekinthetők a MÁV-csoport honlapján. A tájékoztató jellegű adatokat húsvét hétfő délutánig naponta többször is frissíti a MÁV-START. Az utasok egy letölthető táblázatban megnézhetik, hogy hol tart a kötelező helybiztosítással közlekedő vonatok foglaltsága, és azt, hogy a kiválasztott induló járatra van-e még szabad hely.


Forrás: Mávinform
Illusztráció: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×