Húsvétkor is kerülje el otthonunkat a betörő!

Húsvétkor is kerülje el otthonunkat a betörő!

A jó idő beköszöntével egyre többen hagyják őrizetlenül napokra otthonukat, amely a betöréseknek is kedvez. Néhány alapvető óvintézkedést érdemes indulás előtt megtenni, hogy minimalizáljuk a hazatéréskor tapasztalt kellemetlen meglepetés esélyét.

 

A KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület azt is összeszedte, mire célszerű figyelni, hogy távollétünk alatt a betörők elkerüljék otthonunkat.

1. Rejtsük el a szem elől az értéktárgyakat: tartsuk az ablakokat zárva és húzzuk be a függönyt, mielőtt elindulunk otthonról!

2. Indulás előtt ellenőrizzük, hogy nemcsak a bejárati ajtót, hanem az ingatlan területén mindent bezártunk - például melléképületeket -, és nem hagytunk elöl olyan tárgyat, amivel segíthetnénk a betörőknek.

Fotó: Twice.hu

3. Több napos utazás előtt érdemes a már régi, elhasználódott ajtó- és ablaknyitó fogantyúkat, öreg zárakat ellenőrizni, szükség szerint kicserélni. Arról is győződjünk meg mindenképp, hogy a bejárati ajtó nem túl gyenge-e már, biztosan ellenállna-e egy erősebb rúgásnak, lökésnek.

4. Automata fények: Amikor épp az ingatlanban tartózkodunk, kisebb a betörés veszélye, viszont ha kimozdulunk néhány napra, a tolvajok könnyen kifigyelhetik, hogy a ház elhagyatottá vált. Ilyenkor az automata időzítővel ellátott beltéri világítások nagy szolgálatot tehetnek, hiszen könnyen azt az érzetet kelthetik, mintha a ház a távollétünk alatt is épp lakott lenne.

5. Zárjuk le jól a kulcsos szekrényt: Aki a házon kívül is tart kulcsos szekrényt, fontos ügyelnie rá, hogy mindig megfelelően zárja azt. Arra sem árt odafigyelni a zárható doboz kiválasztásánál, hogy ne legyenek rajta olyan kis nyílások, amelyen keresztül a tolvajok ki tudnák halászni a kulcsokat. Ezzel megelőzhetjük, hogy ha mégis betörtek hozzánk, legalább ne a saját autónkon meneküljenek el az értékeinkkel!

5+1. Ha a fentiek betartása ellenére is megtörténne a baj, és betörnének otthonunkba, amíg távol vagyunk, jelentősen megkönnyíti értékeink pótlását, ha rendelkezünk egy gondosan kiválasztott és előzetesen megkötött lakásbiztosítással.

Fotó: Faktor.hu

OTS

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×