Hypolittal startolt az 1. Győri Filmnapok

Hypolittal startolt az 1. Győri Filmnapok

A Rómer Ház első ízben szeptember 6. és 9. között rendezi meg a Győri Filmnapok elnevezésű ingyenes programsorozatot. Az első nap a Hot Jazz Band és a Hypollit, a lakáj című filmmel kezdődött.

A közönségfilmektől kezdve, az animációs filmeken át, az undergroundig minden megtalálható lesz a vásznon ezekben a napokban, ráadásul plusz pikantériát adnak a rendezvénynek a klasszikus filmek is. A szervezők a zenéről sem felejtkeznek el, így az első nap a Hot Jazz Band szórakoztatta az érdeklődőket, a tőlük jól megszokott színvonalas műsorral, két részletben.

Este 7 órakor következett az 1. Győri Filmnapok hivatalos megnyitója, ahol az ünnepi köszöntőt a köztudottan filmrajongó és filmértő dr. Fekete Dávid, Győr alpolgármestere mondta.

– Borkai Zsolt polgármester és a város vezetése nevében is nagy szeretettel köszöntöm Önöket. Azt szokták mondani, hogy minden hagyományt az első alkalommal valamilyen módon meg kell alapozni. Most az 1. Győri Filmnapok megnyitóján vagyunk. A győri kulturális programok gazdagok és sokszínűek, ám eddig valahogy a film kimaradt, vagy nem képviseltette magát ilyen nagy jelentőséggel. Ezért is gondoltuk a kollégákkal, hogy megrendezzük az első győri filmnapokat. A magyar filmtörténet hatalmas kincsestár. Ezért is kezdünk az első nagy magyar hangosfilmmel, az 1931-es Hypollit, a lakáj című filmmel nyitjuk meg hivatalosan is ezt a filmfesztivált. Illetve a következő napokban a másik két helyszínen, a Rómer Házban és a Szent László Látogatóközponthoz tartozó pincemoziban is remek alkotásokat láthat a közönség. Szombaton ez utóbbi helyszínen például Győrben készült filmekkel is megismerkedhetnek. Mindig jó azt látni, hogy a régi időkben hogy nézett ki a városunk. Érezzük jól magunkat ezen a hétvégén – zárta az alpolgármester.

A köszöntő után következett a közös filmnézés, amely szép pillanatokat szerzett minden korosztály számára. Kabos Gyula, Jávor Pál, Gózon Gyula, Haraszti Mici és társaik egy este erejére visszarepítettek minket abba a világba, amikor még minden más volt, talán csak a szerelem és az élet szeretete nem...

A további programokról minden információt megtalálnak IDE kattintva!

 

HAK
Fotó: Mekliz Fotóstúdió

 

Csatolt galéria: 1. Győri Filmnapok - megnyitó
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×