I. Győri Sportbál – Sportcsillagok díjátadó

I. Győri Sportbál – Sportcsillagok díjátadó

Helyszínről jelentkező rádióadás, sok-sok kép és minden, ami a szombat esti Sportbálon történt itt a gyorplusz.hu oldalon a Győr+ Rádióban és a Facebookon. Tartson velünk!

Ragadja meg az alkalmat, hogy bepillanthasson a győri sport világába, és együtt ünnepelhessen velünk az I. Győri Sportbálon, ahol sor kerül a 2017. évi Sportcsillagok díjátadójára is. A jeles eseménynek a tavaly átadott Olimpiai Sportpark ad otthont. Az estét Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata szervezte. A rendezvény célja, hogy a város világhírű sportolói, köztük olimpiai, világ és Európa bajnokok, valamint Bajnokok Ligája győztesek, nem utolsó sorban a Győrött rendezett Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) résztvevői, valamint Győr sportszerető, színvonalas szórakozásra vágyó polgárai egymással találkozzanak, együtt mulassanak.

A Győr+ stábja: Simon Panka, Farkas Mónika, Ferenczy Balázs,
Ficsor Dávid, Marcali Gábor, Nagy Roland és Rozmán László


A zenét a Sunny Dance Band biztosítja két meglepetés sztárvendéggel az est során, továbbá Kalmus Felicián cselló művész és Dörnyei Roland zongoraművész fogja megalapozni a jó hangulatot. A két műsorvezető is sportosnak mondható, hiszen az est házigazdája Lipcsei Betta és Gundel Takács Gábor, közreműködő partner pedig a Győri Balett.

A Győr+ Rádió stábja 19 órától élőben jelentkezett. Fotóriportereink egész este fotóznak, hogy megmutathassuk milyen is az I. Győri Sportbál.

Egy nagyszerű hagyományteremtő estről beszélhetünk, aminek fővédnöke Borkai Zsolt polgármester, egykori világhírű tornász. Szöul olimpiai bajnoka köszöntőjében elmondta, hogy mozgalmas napokon van túl a város, hiszen sikeresen továbbjutott az Európa Kulturális Főváros 2023 címért folytatott versenyben. A polgármester kiemelte, hogy tavaly nyáron sikeresen szervezett Győr egy EYOF-ot, ahol ötven ország több száz sportolóját és vezetőedzőjét, szakmai stábját látta vendégül.

 

Borkai Zsolt polgármester

Huszonhárom évvel ezelőtt Pálfalvi Gábor lokálpatrióta győri rádiós szerkesztő egy helyi stúdióból négy kategóriában indította útjára „Az év sportolója Győrött” elnevezésű szavazást és megszervezte a díjkiosztó ünnepségeket. Három évvel később, 1998-tól pedig megalapították a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítványt, melynek elnökéül Borkai Zsoltot kérték fel. Akkor egyik feladatául tűzte ki a győri sportolók körében ma már rendkívül népszerű sportcsillagok díjkiosztó gála rendezését. Öt esztendeje e kezdeményezés mellé állt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, melynek köszönhetően mára igazán rangos rendezvény keretében köszöntheti az önkormányzat és a civil szervezet 2017. legeredményesebb sportolóit.

 

Kocsis Máté Józsefváros polgármestere, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke


Dr. Kocsis Máté Józsefváros polgármestere, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is ünnepi beszédében kitért az eddigi legsikeresebb EYOF-ra. Elmondta, Győr egy sikeres olimpiai sportrendezvényt rendezett, amivel fenntartotta a hitet arra, hogy Magyarország egyszer ötkarikás játékokat rendezzen. „Győr a magyar kézilabda egyik büszkesége” – zárta szavait.

 

2017 Sportcsillagai:


Az év női sportolója:

3. Ihász Veronika (Győri Darts Klub)

2. Fazekas-Zur Krisztina (Győri Vízisport SE)

1. Devecseriné Takács Kincső (Győri Vízisport SE)

 

Az év férfi sportolója:

3. Balázs Attila (GYAC-tenisz)

2. Mozgi Milán (GYVSE - kajak)

1. Kammerer Zoltán (GYVSE - kajak)

 

 

Az év csapata:

3. Ipartechnika Győr SE női tekecsapata

2. Rába ETO férfi futsal csapata

1. Győri Audi ETO KC női kézilabda csapata

 

Az év edzője

3. Javier Rodríguez Nebreda (Rába ETO futsal)

2. Szabados Krisztián (kenu - GYVSE)

1. Ambros Martín (Győri Audi ETO KC)

 

Az év felfedezettje:

Pál Tamara (kézilabda - Győri Audi ETO KC)

 

Ezüst emlékérem:

Kadler Gusztáv (Kajak-kenu)

 

Győr Sportjáért Életműdíj:

Bácsi Zoltán (kosárlabda)

 

 

 

Hivatalosan bejelentették, hogy a nyáron megrendezett győri Atlétikai EB
kabalája Hugoo lesz, így a győrieknek nem kell elköszönniük a szeretett kis kakastól

 

További képekért keresse fel Facebook oldalunkat!

 

rl
Fotók: Kun Zoltán, Marcali Gábor, O. Jakócs Péter

Egy nagyszerű hagyományteremtő estről beszélhetünk, aminek fővédnöke Borkai Zsolt polgármester, egykori világhírű tornász. Szöul olimpiai bajnoka köszöntőjében elmondta, hogy mozgalmas napokon van túl a város, hiszen sikeresen továbbjutott az Európa Kulturális Főváros 2023 címért folytatott versenyben. A polgármester kiemelte, hogy tavaly nyáron sikeresen szervezett Győr egy EYOF-ot, ahol ötven ország több száz sportolóját és vezetőedzőjét, szakmai stábját látta vendégül.

Huszonhárom évvel ezelőtt Pálfalvi Gábor lokálpatrióta győri rádiós szerkesztő egy helyi stúdióból négy kategóriában indította útjára „Az év sportolója Győrött” elnevezésű szavazást és megszervezte a díjkiosztó ünnepségeket. Három évvel később, 1998-tól pedig megalapították a Győri Sportcsillagok Emlékeit Gyűjtő Alapítványt, melynek elnökéül akkor Borkai Zsoltot kérték fel. Akkor egyik feladatául tűzte ki a győri sportolók körében ma már rendkívül népszerű sportcsillagok díjkiosztó gála rendezését. Öt esztendeje e kezdeményezés mellé állt Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata, melynek köszönhetően mára igazán rangos rendezvény keretében köszöntheti az önkormányzat és a civil szervezet 2017. legeredményesebb sportolóit.

Dr. Kocsis Máté Jószefváros polgármestere, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke is beszédében kitért az eddigi legsikeresebb EYOF-ra. Elmondta, Győr egy sikeres olimpia rendezvényt rendezett, amellyel fenntartotta a hitet arra, hogy Magyarország egyszer olimpiát rendezzen.

„Győr a magyar kézilabda egyik büszkesége” – zárta szavait.

Csatolt galéria: I. Győri Sportbál
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×