Idén is kössük kékbe a teret!

Idén is kössük kékbe a teret!

Az autizmus világnapja alkalmából öltözteti kékbe idén is a Széchenyi teret Árnics Katalin gyógypedagógiai tanár, főszervező és csapata, április 2-án. Idén is, mint tavaly, kék kötéseket, horgolásokat várnak, amikkel az utcabútorait kötik be.

A különleges rendezvény arra hívja fel a figyelmet, hogy jobban oda kell figyelnünk az egyre növekvő számú autizmussal élő gyermekekre. A fő cél, az ismeretátadás az autizmusról.

Ezúttal 50x50 cm-es kék négyzeteket kérnek, amiket a Széchenyi téri Gombolydában lehet leadni március közepéig. Szívesen vennék a kék színű fonaladományokat is, mert vannak olyan nyugdíjasklubok, akik szívesen kötnének, de nincs fonaluk.

A hatodik alkalommal meghirdetett akció keretében lesz kutyaterápiás bemutató, kék futás, valamint dr. Simó Judit gyermekorvos, gyermekpszichiáter tart szülőképzési tréninget az integrációval kapcsolatban.

A Gombolydában a négyzeteket összevarrják, és április elsején kikerülnek a térre. Az évek alatt összegyűlt anyagból pedig egy hatalmas takarót készítenek és odaajándékozzák a Győrkőcfesztiválnak, hogy legyen a városnak egy olyan takarója, amelyen minden gyermek elfér!

 

Szerző: Földvári Gabriella

fotó: illusztráció

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×