Idén is meghirdeti diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség

Idén is meghirdeti diákutaztatási programját a Rákóczi Szövetség

A március 15-i program célja, hogy a magyarországi középiskolások a Kárpát-medence valamely határon túli településére utazzanak és az ott élő társaikkal közösen ünnepeljenek.

 

A programot pályázati formában hirdették meg, arra bármely magyarországi középiskola jelentkezhet. A pályázat feltétele, hogy egy határon túli település magyar középiskolájához látogasson az utazó iskola csoportja és közösen ünnepeljenek március 15-én. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, amelyhez a Rákóczi Szövetség – az utazásban résztvevő diákok számától függően – akár 250 ezer forint utazási támogatást biztosít. A pályázatot 2018. február 26-ig nyújthatják be az iskolák a Rákóczi Szövetség honlapján.

A Rákóczi Szövetség 1994 óta utaztat középiskolásokat március 15-e alkalmából. A diákutaztatási programok kapcsolódnak a június 4-i nemzeti összetartozás napjához, illetve az október 23-i nemzeti ünnephez, amikor külhoni középiskolák is utazhatnak a Kárpát-medencében. Tavaly 400 Kárpát-medencei középiskola több mint 15 ezer diákja utazhatott ily módon.

Fotó: Docplayer.hu

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×