Idén is népszerűsítik a múzeumlátogatást

Idén is népszerűsítik a múzeumlátogatást

A múzeumok népszerűsítését és a múzeumlátogatások számának növelését célzó rendezvénysorozat a 8-16 éves korosztályt célozza meg.

 

Kemecsi Lajos, az ötletgazda Néprajzi Múzeum főigazgatója elmondta, hogy a múzeumoknak fel kell tudni venni a verseny a virtuális világgal a valódi tárgyak hiteles üzenetein keresztül, ehhez pedig meg kell szólítani a fiatalokat. A kultúraátadásban egy múzeum ma már könnyedén felvállalhatja, hogy egy kiállítóhely trendi és népszerű legyen a fiatalok körében is – tette hozzá.

Mint mondta, azt remélik: a program során kiderül, hogy a múzeum ma már nem unalmas hely, poros tárgyak kiállítása egy sötét teremben, ahol csendben kell lenni, és esetleg papucsot húzni a lábra.

A Mozaik múzeumtúra keretében lesz matricagyűjtő játék, iskolai edukációs program, speciális múzeumtúrák, családi programok és múzeumpedagógiai foglalkozások. A programban háromszáz kiállítóhely vesz részt, Győrben a Rómer Múzeum és a Szent László Látogatóközpont is részt vesz a sorozatban. További információ itt olvasható.

 

Fotó: Programturizmus

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×