Idén is vár a Kutatók éjszakája

Idén is vár a Kutatók éjszakája

Változatos programokkal várja idén is az érdeklődőket a Kutatók éjszakája az ország számos pontján szeptember 28-án és 29-én. A rendezvény célja a kezdetek óta a kutatói pálya népszerűsítése és az ismeretterjesztés.

 

Az első Kutatók éjszakáján még csak néhány intézmény nyitotta meg kapuit, és szervezett érdekes programokat, tavaly viszont már csaknem ötven magyarországi település kétszáznál több helyszínén 2000 program várta az érdeklődőket. Európa-szerte pedig félezer városban több mint egymillióan vettek részt a tudomány ünnepén – olvasható a rendezvény honlapján.

Bár a kezdeményezés elsősorban a kutatói pálya népszerűsítését szolgálja, a programok sorában a kisgyermekektől a idősebbekig bárki találhat olyan eseményt, amely közel áll az érdeklődéséhez.

Győrben is változatos programokkal várják az érdeklődőket az Egyetem téren: megrendezik a Kiskutatók Akadályversenyét, robotok és emberek közös munkájáról is lesz interaktív előadás, illetve akit a boldogság közgazdaságtana érdekel, szintén kielégítheti kíváncsiságát. Gyerekeket és felnőtteket is várnak egy előadásra az újrahasznosítással kapcsolatban, azon belül is megismerhetünk egy újfajta PET-palack kifejlesztésére irányuló kutatást. Vándorkiállítás várja azokat, akiket az iskola- és óvodakert nevelési lehetőségei érdekelnek.

A programokon való részvétel ingyenes, ám néhány eseményre csak korlátozott számú érdeklődő juthat be. Ezért érdemes minél hamarabb regisztrálni a programokra.

MTI Fotó: Kovács Attila

hirado.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×