Győrben is lesz Kutatók éjszakája

Győrben is lesz Kutatók éjszakája

Szombattól regisztrálhatnak az érdeklődők az idei Kutatók éjszakája azon programjaira, amelyeken csak korlátozott számú résztvevőt tudnak fogadni a szervezők.

 

A regisztráció délelőtt 10 órakor kezdődik a www.kutatokejszakaja.hu honlapon - közölték a szervezők szerdán.

A kétnapos rendezvény során szeptember 27-én és 28-án országszerte 260 helyszínen több mint 2600 program várja az érdeklődőket.

Az eseményen szórakoztató, inspiráló előadásokon, kísérleteken, laborbejárásokon, játékos programokon keresztül ismerkedhet meg minden korosztály a tudományos kutatás új eredményeivel.

A kulturális örökség európai évéhez kapcsolódóan számos budapesti és vidéki múzeum, köztük a Magyar Nemzeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum és a Magyar Közlekedési és Műszaki Múzeum is csatlakozott az eseményhez.

Győrben is számos érdekességgel találkozhatunk. Szó lesz a reklámok manipulációs hatásairól, a növényvilágról, de furfangos fejtörők, logikai játékok, ördöglakatok, logisztorik is szerepelnek a felhozatalban. Részletek itt olvashatók.

A Kutatók éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. A szervezők közlése szerint tavaly közel 50 magyarországi település 200-nál több helyszínén 2000 program várta a sok tízezer érdeklődőt. Európa-szerte csaknem félezer városban több mint egymillióan tudtak bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba.

 

 

Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×