Idén lecsúsztunk az Oscarról

Idén lecsúsztunk az Oscarról

Az Una Mujer Fantástica (Egy fantasztikus nő) című chilei alkotás kapta a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat helyi idő szerint vasárnap Los Angelesben. Sebastián Lelio drámája mellett Enyedi Ildikó Testről és lélekről című műve, valamint a Szeretet nélkül című orosz, A négyzet című svéd és a The Insult című libanoni film volt versenyben az elismerésért. Chilei film először nyert ebben a kategóriában.

 

Guillermo del Toro műve, A víz érintése című fantasy kapta a legjobb filmnek járó díjat. Az alkotás egyébként 13 jelölésből négyet váltott díjra. A legjobb film díja mellett a legjobb rendezőnek járó elismerést is megkapta, valamint a legjobb látvány és a legjobb filmzene díjat is megérdemelte.

Frances McDormand kapta a legjobb női főszereplő díját a Három óriásplakát Ebbing határában című filmben nyújtott alakításáért, míg a férfiak kategóriájában A legsötétebb óra című filmben Winston Churchill megformálásáért Gary Oldmant díjazták.

Allison Janney, az Én, Tonya című film szereplője nyerte a legjobb női mellékszereplő Oscar-szobrát, a férfiak között Sam Rockwell a Három óriásplakát Ebbing határában című alkotásban nyújtott alakításával érdemelte ki az amerikai filmakadémia díját, amelyre először jelölték.

A legjobb animációs film a Coco lett. A sportvilágot megrázó doppingbotrányról szóló Icarus című produkció kapta a legjobb dokumentumfilm díját a 90. Oscar-gálán helyi idő szerint vasárnap a hollywoodi Dolby Színházban. Christopher Nolan Dunkirk című második világháborús drámája a legjobb hangvágás és a legjobb hangkeverés díját is elvitte az estén.

Fotó: Vulture

MTI

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×