Így égett a jánossomorjai hulladéklerakó!

Így égett a jánossomorjai hulladéklerakó!

Kedden délután több száz négyzetméteren kapott lángra a kommunális szemét Jánossomorja külterületén, a hulladéklerakónál.

Mosonmagyaróvárról, Lébényről, Csornáról, Győrből és Pápáról hivatásos, Jánossomorjáról, Mosonszolnokról és Mosonszentmiklósról önkéntes tűzoltókat riasztották a helyszínre. Az erősen vízhiányos terület miatt vízszállítók is dolgoztak, valamint egy emelőről is oltották a több mint húszméteres kupacot. A Győr-Moson-Sopron megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a tűzoltók közös erővel, több oldalról támadva, öt vízsugárral, egy vízágyúval és két erőgép segítségével az esti órákra körülhatárolták a tüzet.

 

 

A munkálatokban több mint negyven tűzoltó vett részt. A késő éjszakai órákban egy egység a helyszínen maradt, hogy megakadályozza a füstölgő kupac visszagyulladását. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett a tűz környezetében, nem mértek egészségre káros értéket. Szerda reggel erőgépekkel még szétbontották a szemétkupacot és folytatták a munkálatokat. A tűz lakott területet nem veszélyeztetett.

 

Forrás: Katasztrófavédelem

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×