Így válassz jó dinnyét!

Így válassz jó dinnyét!

Mindenkinek van házi praktikája az érett dinnye kiválasztására, mi is mutatunk párat!

A görögdinnye nem utóérő növény, ezért leszedés után nem javul a minősége és nem fog beérni a zöldségesnél vagy nálunk otthon, a hűtőbe téve. Ezért csak a jó időzítéssel leszüretelt dinnye a jó. Alább olvasható pár trükk, melyek alapján magunk is profi dinnyeszakértőkké válhatunk, ráadásul mindehhez elég csak a dinnye külsejét megfigyelni.

Keressük a világos foltot

Ez legyen minél sárgásabb. A nagyon világos vagy fehér szín nem jó jel, mert ez azt jelenti, hogy túl korán szedték le a dinnyét és még nem ért be a földeken.

A szára (kacs)

A zöld szár nem jó, mert korai szüretelésre utal. Ha viszont már el van száradva és barnás színű, az azt jelenti, hogy a gyümölcs szépen megérett addigra, amikor leszedték.

Barna, repedésszerű, hálós minták

Ez senkit ne riasszon el; nem azt jelzi, hogy hibás a dinnye, sőt! Ez jelzi annak finom és édes voltát.

Méret

Ne válasszunk se túl nagyot, se túl kicsit. A kerekded forma általában édesebb is.


Forrás: Biosziget

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×