Indul a távfűtés Győrben

Indul a távfűtés Győrben

Győrben szeptember 27-én, csütörtökön a kora reggeli óráktól megkezdi a fűtést a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási Igazgatósága.

Tekintettel az elmúlt napok alacsony éjszakai és hajnali hőmérsékleti értékeire, valamint a lakosságtól, intézményektől egyre nagyobb számban érkező kérésekre, Győrben csütörtök reggel mind a közel 24 ezer háztartásban, illetve a távhőhálózathoz tartozó intézményekben, a felhasználók külön kérése nélkül is megindul a fűtés. Szerdán már több gyermek- és idősgondozó intézményben megindult a szolgáltatás, most a lakóépületekben is felmelegszenek a radiátorok.

Az előrejelzések szerint csütörtökön és pénteken napközben emelkedik a hőmérséklet, így a távfűtésre főként a reggeli és esti órákban lesz szükség, de ha később napközben sem emelkedik 20 fok fölé a hőmérő higanyszála, akár folyamatos szolgáltatásra számíthatnak a lakók.

A társasházak esetében az általánostól eltérő fűtést (indítást, leállítást) a lakóközösség közös képviselője írásban kezdeményezheti, és erre akkor kerül sor, ha a hőközpontról vagy a hőközponton belül külön hőmennyiségmérővel mért fűtési hőcserélő blokkról ellátott felhasználók legalább 70 százaléka ezt kéri.

 

forrás: Győr-Szol Zrt.

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×