Ismét a turizmus legjei között

Ismét a turizmus legjei között

Immár negyedszer mutatják be azt az ötven embert, akinek a legnagyobb befolyása van a magyar turizmus alakulására. A listán ismét megtaláljuk Borkai Zsolt nevét…

A Turizmus Kft. évről évre „Az év 50 legbefolyásosabb személye a magyar turizmusban” címmel jelenteti meg kiadványát, 21 szakmai szervezet és a Turizmus Kft. szerkesztősége összeállítása alapján. A 2016-os év top 50-jébe nemcsak turisztikai szakemberek kerültek fel, hanem politikusok, valamint a turizmussal, ezzel a rendkívül szerteágazó területtel első látásra szoros kapcsolatban nem álló kiválóságok is. Vannak köztük művészek, egykori élsportolók, olimpikonok, sőt a tavalyi Bocuse d’Or európai győztese (a lyoni világbajnokság 4 helyezettje) is, akiről az is kiderül többek közt, hogy gyermekkorában kifejezetten rossz evő volt.

 

A listán – mint eddig mindig – ezúttal is szerepel Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke. Ahogy a kiadványban fogalmaznak: A kiegyensúlyozott fejlődés évében Győrben az EYOF-ra való felkészülésre koncentrálódtak az erővonalak, emellett a vendégéjszaka-szám növekedés 10 százaléknál is nagyobb értéket mutatott. A két oldalas leírásban Győr elmúlt évéről olvashatunk, kiemelten az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválra való felkészülésről, a győri fejlesztésekről, a gazdasági eredményekről és természetesen a város idegenforgalmának fejlődéséről.

 

Papp Zsolt
Fotó: O. Jakócs Péter

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×