Ismét díjazták a Rómer Múzeumot

Ismét díjazták a Rómer Múzeumot

Idén 24. alkalommal rendezték meg Budapesten a Múzeumok Majálisát, amelyen a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum idén is képviseltette magát.

Ebben az évben rendhagyó módon, a nemrégiben Győr város tulajdonába kerülő Öveges hagyatékhoz kapcsolóan kísérleti bemutatókkal, eszközökkel, ismeretterjesztő, ám szórakoztató workshopokkal készültek a múzeum kollégái az érdeklődők számára. Az intézmény programja nagyon népszerű volt, a hagyatékot gondozó Mészáros Péter fizikus bemutatóit több százan látták a két nap alatt.

 

 

A Rómer Múzeum színpadi programmal is készült. Elvitték a Majális szakmai színpadára a méltán népszerű Art Mix Live című sorozatukat. A programon a Győri Filharmonikus Zenekar művészeiből alakult új formáció, a Győr Quartett egy kiemelkedő zeneművet adott elő, amely tematikájához Grászli Bernadett művészettörténész, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum gyűjteményéből izgalmas tárgyakat, figyelemreméltó műalkotásokat választott. A budapesti közönség ez alkalommal az Amerika című előadást láthatta.

 

 

Szakmai sikereket is hozott az idei Múzeumok Majálisa a győri intézmény számára. A Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Módszertani Központ, az NMI Művelődési Intézet Közhasznú Nonprofit Kft. és az Országos Széchényi Könyvtár konzorciumának Cselekvő közösségek – aktív közösségi szerepvállalás EFOP-1.3.1-15-2016-00001 című kiemelt projektje azt a célt tűzte ki, hogy a közösségi közgyűjtemények munkáját segíti, feltárja és különböző programokat mozdít elő ezek területén. A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum a Rómer Házban, és az egyéb területein folyó közművelődési munkájáért Közösségi Múzeum címet kapott, amely a társadalmasítás negyedik, azaz a besorolás szerinti legmagasabb szintjén áll.ˇ

 

Ennek köszönhetően a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum 2021. május 19-ig viselheti ezt a megtisztelő címet.

 

fotó: facebook.com/RomerMuzeum, magyarmuzeumok.hu

 

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×