Ismét jótékony célért fröccsözhetünk

Ismét jótékony célért fröccsözhetünk

Hagyománya van már a Győri Rotary Fröccsnapoknak, idén tizenötödszörre frissíthetjük fel magunkat a jótékonysági faházaknál. A három napos esemény a szóda és a fröccs ünneplése mellett most is számos színvonalas programot kínál az érdeklődőknek július 26–28-án.

 

Tizenöt évvel ezelőtt az 1992-ben újjászerveződött győri Rotary Club tagjai álmodták meg a fröccsnapokat, amellyel Jedlik Ányosnak, a szóda feltalálójának kívántak emléket állítani. Emellett a jótékony indíttatás is megvolt, így az a döntés született, hogy a bevételből a városhoz kötődő, Kazinczy Ferencről elnevezett Szép magyar beszéd versenyt, valamint egyéb más karitatív jellegű programokat támogatnak.

 

 

Idén sem lesz ez másként július 26–28. között, amikor a felfrissülni, szórakozni és jótékonykodni vágyók a Széchenyi téren 12 faháznál kérhetik a fröccsöket, a szörpöket és a lilahagymás zsíroskenyereket.

„A város már eddig is számos rendezvénynek adott otthon az idei nyáron, a fröccsnapok pedig mindig üde színfoltja a kínálatnak” – kezdte az esemény sajtótájékoztatóján Radnóti Ákos alpolgármester. „Az önkormányzat ahogy már sok éve, most is támogatja a rendezvényt. A helyszín biztosítása mellett a Győri Művészeti és Fesztiválközpont a szervezésben nyújt nagy segítséget a Rotarysoknak. Aki teheti, látogasson ki a színvonalas és színes programokra, s jótékonykodjon egy jó ügyért” – hangsúlyozta Radnóti Ákos.

 

 

Bella Tamás, a Rotary Club alelnöke arról is beszámolt, hogy idén a győri rotarysok már saját borral is kínálják az érkezőket, hiszen a Somlón két hektárnyi birtokon termesztenek szőlőt. A belőle készült hárslevelű furmint cuvét jó szívvel ajánlja mindenkinek.

„Azzal, hogy a bevétel egy részével a Szép magyar beszéd versenyt támogatják, a nemzeti identitástudatot nagyban segítik – fogalmazott Németh Tibor clubtag, aki egyben a Kazinczy Ferenc Gimnázium igazgatója is. – Ezen a versenyen összesen 150 diák és tanáraik vesznek részt, évről-évre anyanyelvünk előtt tisztelegve. Köszönet jár azoknak, akik segítik a törekvéseinket!”

 

 

„Idén tehát 12 faház várja a felfrissülni vágyókat, s a tavaly nagy sikerrel debütáló Fröccsterasz is megtalálható lesz” – hangsúlyozta Tóthné dr. Kardos Krisztina, a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója. „A felnőttekre gondolva számos játékkal is várjuk őket, ilyen lesz például a Kezeslábas játszótér, amely a csapatban dolgozást segíti elő. Természetesen számos zenei programmal is készültünk: a megnyitón például a Friends Big Band és sztárvendégük hallható majd, és itt lesz az LGT, valamint a Hungária emlékzenekar is, hogy csak párat említsek. Helyet kapnak a jazz, a swing és a latin zene művelői is, így azt hiszem mindenki megtalálja majd a neki tetsző programot” – zárta az igazgató.

A részletes program elérhető a rendezvény műsorfüzetében, a mufegyor.hu honlapon, illetve a fesztiváliroda közösségi oldalán is.

 

Szerző: Havassy Anna Katalin

Fotó: O. Jakócs Péter

Csatolt galéria: Jótékony célért fröccsözhetünk
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×