Ismét több száz ovis versenyzett az érmekért

Ismét több száz ovis versenyzett az érmekért

Több, mint háromszáz óvodás versenyzett a 24. Győri Oviolimpia döntőjében, a Magvassy Mihály Sportcsarnokban. A rendezvényen csapatban és egyéniben összesen hét bajnoki címet osztottak ki. A döntőbe jutott ovisok egész évben készültek a látványos és izgalmas sporteseményre, amelyen bemutatkozott az esemény kabalafigurája is.

Szinte teljesen benépesült a Magvassy Sportcsatrok a 24. Oviolimpia döntőjére. A játéktéren a gyerekek foglalták el helyüket, és élvezték is az olimpikonoknak kijáró felhajtást. A lelátón pedig a szülők szurkoltak a csapatoknak. A nagy hagyományokkal rendelkező eseménynek ezentúl kabalafigurája is lesz, mégpedig egy Mókus, akit a győri ovisok Bukfencnek neveztek el, és aki végig ott volt a pályán a gyerekekkel.

 

 

Az Oviolimpia fináléjában 25 óvoda vett részt, a csapatokat öt csoportba osztották, a váltóversenyek során három, már ismert és begyakorolt feladatot kellett végrehajtani a kicsiknek. Ezek után minden csoportból a legjobb jutott a Szuperdöntőbe, ahol három ügyességi feladatban mérték össze tudásukat a fiúk és a lányok. Itt végül a Kovács Margit óvoda végzett a harmadik helyen, a ménfőcsanaiak állhattak a dobogó második fokára, a bajnok pedig 2018-ban a Brunszvik ovi csapata lett.

 

 

Három fiú és három lány versenyszámban egyéni győztest is hirdettek. A lányoknál a kislabdahajítást Csöndes Kata, a fiúknál Nagy Dániel nyerte. A 30 méteres futásban Lakatos Panna és Kovács Áron volt a legjobb, míg távolugrásban Bogár Korina, és Német Richárd állhatott a dobogó tetejére.

 

Nagy Roland

fotó: Kun Zoltán

Csatolt galéria: Oviolimpia Győrben
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×