„Isten áldja a tisztes ipart!”

„Isten áldja a tisztes ipart!”

Megújult a Győri Ipartestület. Az elmúlt évben a szolgáltatási paletta bővítésének köszönhetően harminc fiatal vállalkozó csatlakozott a szervezethez – hangzott el kedden, az évértékelő és kitüntetési emlékülésen, a testület Arany János utcai székházában.

A Győri Ipartestület ma egy olyan szolgáltatási palettával rendelkezik, ami országos szinten is egyedülálló az ipartestületek között – emelte ki Glázer Péter, a Győri Ipartestület elnöke évértékelő beszédében. Ilyen népszerű szolgáltatás többek mellett a pályázatírás, az ingyenes szakmai továbbképzés, a jogi- és adózási segítségnyújtás, valamint az ipartestületi kedvezménykártya kialakítása.

 

Az elmúlt év bővelkedett színvonalas programokban és rendezvényekben is, többek mellett rengetegen voltak kíváncsiak a fél éven át tartó Művészi kézműves kiállításra, amelynek zárásaként félszáz kézműves kapott bemutatkozási lehetőséget a megyei Kormányhivatal aulájában. Népszerű volt a Győr Plázában rendezett Anyák napi szépségipari bemutató, a Barokk esküvő keretében megtartott csipkeverő foglalkozás. Szerveztek marketing rendezvényeket és környezetvédelmi fórumot is.

 

 

Német Zoltán, a Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés elnöke köszöntőjében kiemelte: az Ipartestület egy egyedülálló, homogén szervezet, ahol az egyéni vállalkozótól a multinacionális vállalatig mindenki lehet tag, a megye és az ország gazdasági palettáját teljes mértékben lefedik, képviselik tagjai. Az Ipartestület másik nagy jelentősége, hogy tagjai sorában találhatók azok a „veszélyben” lévő, vagy kihaló félben lévő szakmák képviselői, amelyekre nagy szükség van ma is és lesz a jövőben is, amely szakmák gépekkel nem helyettesíthetők. A testületet elismerés illeti azért, hogy népszerűsíti és elismeri ezeket, a kisipari tevékenységeket.

Németh Zoltán a megyei önkormányzat Ezüst Emlékérmét adta át Lukácsi Attila árufuvarozónak, Bittera Gábor nyomtatványkereskedőnek és Fettik Lajos asztalosmesternek, akik nagymértékben segítették a megye gazdaságának fejlődését.

 

 

Az Ipartestület Jubileumi Aranyozott Emlékérmét Bárdyné Csöngei Mariann és Bognár Judit fodrászmester, Juhász Andrea divatruházati kereskedő, Demeterné Czéh Ágota kozmetikus mester vehette át. Ezüstgyűrt kapott a 25 éves tagság elismeréseként Heidinger János autószerelő mester, Delbó Dénes, Kulicskó Ferenc, Balogh Sándor, Lakatos Róbert és Szabó Gotthárd árufuvarozó.

 

Földvári Gabriella

Fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×