Ittas férfi okozott balesetet

Ittas férfi okozott balesetet

Egy 35 éves győri férfi sérült meg a baleset során.

 

Személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt Győrben február 11-én a reggeli órákban.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy 35 éves helybéli férfi közlekedett személygépkocsival a Köztelek utcában a Botond utca felől, a Radnóti Miklós utca irányába. A kereszteződéshez érve balra kanyarodott, amelynek során elveszítette uralmát járműve irányítása felett és átsodródott a menetiránya szerinti bal oldalra, ahol nekiütközött egy szemből érkező autónak. A balesetet okozó sofőr megsérült, ezért őt a mentők kórházba vitték, azonban ezt megelőzően a rendőrök alkoholtesztert alkalmaztak vele szemben, ami pozitív értéket mutatott.

A baleset körülményeit a Győri Rendőrkapitányság vizsgálja.

Az ittas vezetés kiemelt baleseti kockázati tényező, ezért a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság ismételten felhívja a gépjárművezetők figyelmét, hogy

- alkohol hatására az érzékszervi észlelések összezavarodnak, tompul a látás, megnő a reakcióidő, ezzel fordított arányosságban viszont csökken a veszélyérzet, a távolság- és térérzékelés pontossága.

- már egy pohár szeszesital elfogyasztása is számít.

- aki ittasan járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és ezzel saját, illetve mások életét, testi épségét is veszélyezteti!

police.hu

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×