Ittasan vezetett, súlyos balesetet okozott - FOTÓK!

Ittasan vezetett, súlyos balesetet okozott - FOTÓK!

Megcsúszott és egy vízelvezető árokba csapódott egy járművezető a 84-es számú főúton. Alkoholfogyasztást követően soha ne üljön volán mögé!

Lövő irányából Újkér felé közlekedett egy autó sofőrje 2017. december 10-én 2 óra 55 perckor a 84-es számú főúton. Haladása közben egy jobbra ívelő útkanyarulatba érve nem a lecsapódott és az úttestre fagyott, párától síkos útburkolatnak megfelelően választotta meg a gépkocsi sebességét, ezért a jármű megcsúszott, az úttestről lesodródott, majd először egy jelzőtáblának ütközött, végül pedig egy vízelvezető árokba csapódva állt meg. A baleset következtében a gépkocsi vezetője 8 napon belül gyógyuló könnyű, míg két utasa súlyos sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba vitték. A rendőrök a járművezetővel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították a rendőrkapitányságra. A Soproni Rendőrkapitányság vizsgálja a baleset körülményeit.

 

 

Szeszesital fogyasztás hatására növekszik az észlelési idő, tompulnak a reflexek, lassabban mozognak a szemet mozgató izmok, s a mentalitásban is kedvezőtlen változások történnek. Mindezek mellett a jármű kezelésében, egyenesben tartásában, a veszélyek észlelésében, valamint elhárításának képességében is kedvezőtlen változások történnek, melyek az alkoholos befolyásoltság növekedésével tovább fokozódnak. További jelentős kockázatot jelent az, hogy az ittas vezetők általában a megengedett sebességet is túllépik.

 

 

A kialakult tévhitekkel ellentétben már egy pohár szeszesital fogyasztás is számít, ugyanis az alkohol kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek a biztonságos közlekedéssel nem egyeztethetők össze.

 

Ne kockáztasson!

 

police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×