Ittasan vezette a nyerges kamiont

Ittasan vezette a nyerges kamiont

A Győri Rendőrkapitányság befejezte egy román állampolgár ellen indult ügy vizsgálatát.

A rendőrségre 2017. szeptember 9-én 22 óra 25 perckor érkezett a bejelentés arról, hogy az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán, a 111+550. kilométerszelvénynél árokba hajtott egy nyerges vontató. A rendőrök a helyszínen megállapították, hogy a járművet vezető 24 éves román állampolgár haladása során nem követte az út vonalvezetését, az autó jobb oldali kerekeivel lehajtott a füves padkára, emiatt elveszítette uralmát a jármű irányítása felett és a vízelvezető árokba hajtott. A járőrök a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, ami pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre a Győri Rendőrkapitányságra előállították és ellene büntetőeljárást indítottak.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő megállapította, hogy a gépjárművezető alkoholos befolyásoltság alatt vezette járművét, ezért a 24 éves román férfit ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt - nemzetközi jogsegély keretében - a román hatóságok gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Győri Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

 

police.hu

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×