Izrael rakétákkal támadta a kormányerők egyik állását

Izrael rakétákkal támadta a kormányerők egyik állását

Izrael rakétákkal támadta szombat hajnalban a szíriai kormányerők egyik hadállását Damaszkusz közelében, de a védelmi rendszer elfogta valamennyit - jelentette a szíriai állami média.

Az "izraeli ellenség több föld-föld rakétával támadott egy hadállást, és ott anyagi károkat okozott" - tette hozzá a tévé és a hírügynökség.

A dpa hírügynökség idézett a szíriai kormányhadsereghez közel álló, de meg nem nevezett forrásokat, amelyek szerint izraeli harci gépek hat rakétát lőttek ki a létesítményre, és ezek közül a védelmi rendszer az utolsó kettőt fogta el.

A szíriai állami médiát idéző első hírügynökségi jelentésekből nem volt világos, hogy állítólagosan hány rakétát lőttek ki az izraeliek, és hogy a védelmi rendszer hányat semmisített meg.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (ODSDH) nevű független aktivistahálózat úgy számolt be az esetről, hogy valószínűleg izraeli rakéták találták el a szíriai kormányhadseregnek vagy szövetségeinek az egyik fegyverraktárát Damaszkusztól délnyugatra, ugyanis robbanásokat lehetett hallani a fővárosban abból az irányból. A nagy-britanniai központú, de szerte Szíriában megfigyelőkkel rendelkező csoport úgy pontosította a létesítmény helyét, hogy az al-Kiszva település mellett található.

Emberéletben esett kárról nem érkezett jelentés.

Az izraeli hadsereg szóvivője nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben.

MTI
Fotó: illusztráció

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×