Jól működnek az automata illemhelyek

Jól működnek az automata illemhelyek

Sokan vették igénybe azokat a nyilvános illemhelyeket, melyek az elmúlt két évben kerültek Győr közterületeire.

2017 végén a Bisinger sétányon, majd tavaly június közepén, a Virágpiac mellett, augusztusban pedig Adyvárosban telepített automatizált, közterületi nyilvános illemhelyet a Győr-Szol Zrt. A szerkezetek vandálbiztos kialakításúak, mozgáskorlátozottak számára is használhatók, az üzemeltetésével járó szervizelési munkálatok egyszerűen elvégezhetőek, s mindegyik külső környezete rendőrség által kamerákkal megfigyelt.

A program kezdeményezője, Radnóti Ákos városüzemeltetésért is felelős alpolgármester elmondta: "Nagyon fontosnak tartom, hogy Győr közterületein megfelelő illemhelyek legyenek. Jelentős fejlesztések történtek ezen a területen, hiszen három ilyen létesítményt is átadunk. Nagyon sokan használják mind a Bisinger sétányon, a "vizes" játszótér közelében, mind a Zechmeister utcában, ahol szintén központi helyen van, sok turista megfordul itt, a szálloda, a virágpiac, a buszmegálló miatt is nagy a forgalom. Az adyvárosi tó környékén, a népszerű várjátszótéren és a mellette lévő tóparti sétányon és parkban, s a tavaly felújított rekortán burkolatú focipályán ugyancsak rengetegen vannak, úgyhogy a legjobb helyre került az az illemhely is.”

Az automata illemhelyek jó kihasználtságát a statisztikák is igazolják: a Bisinger sétányon 2017 decembere óta több mint háromezer, a Zechmeister utcában 2018 júniusa óta közel négyezer az adyvárosi tó partján lévőt 2018 augusztus óta közel ezren vették igénybe. Sajnos néhány esetben ugyan tapasztalható volt az illemhelyeknél vandál magatartás – kijelzőrongálás, ajtófeszegetés, lefestés –, de ezek száma nem volt jelentős, ami köszönhető a létesítményeket figyelő kamerarendszernek is. Az automaták üzemeltetési tapasztalatai is kedvezően alakultak az elmúlt hónapokban, a beüzemelési időszak gyakoribb üzemzavarait követően a rendszer működése gyakorlatilag zökkenőmentessé vált, csak néhány kisebb elektromos hiba elhárítására volt szükség. A tervek szerint a jövőben további automata wc-ket telepít majd a szolgáltató, így próbálják lefedni lehetőleg a város egész területét, nyilvános illemhelyekkel.

 

Győr-Szol
fotó: Győr+ Archív

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×