Jóságos csípőrázó, aki bedobta a törölközőt

Jóságos csípőrázó, aki bedobta a törölközőt

Közel telt házas koncertet adott Ricky Martin tegnap Budapesten, a Papp László Budapest Sportarénában. Bemelegítésként egy DJ szolgáltatta a latin stílusú talpalávalót és mozgatta meg a nézőket, majd fél 9 magasságában elindult a várva várt koncert: letaglózó fény-, hang – és effektjáték, valamint kivetítőshow közepette felcsendült a sokak által ismert Maria című szám. „Uno dos tres” - hangzott a háttérénekesek szájából, és a lehullt lepel mögül megjelent Ricky Martin a színpadon, amelyet hatalmas óváció, sikítás övezett. A hangulat pillanatok alatt felizzott.

 

A profi nyitány után Ricky Martin néhány szót intézett a közönséghez, s röviden elmondta, hogy az este folyamán szeretné, ha mindenki jól érezné magát, táncolna, együtt énekelne, és a legfontosabb, hogy szabadnak érezze magát. Szavait a korosztály, a nemzeti hovatartozás és a szexuális identitás tekintetében rendkívül sokszínű közönség hatalmas üdvrivalgással fogadta.

 

 

Drop It On Me, Adrenalina, Shake Your Bon-Bon, She Bangs, Livin’ La Vida Loca, La Bomba, Vente Pa’ Ca…szóltak egymást követően 12 ezer főt táncra szólító és átmozgató, igazán jó hangulatot teremtő számok. Ricky Martin, 47 év ide vagy oda, végig tartotta az iramot háttértáncosaival, és a dalok között sem tartott szünetet. Talán pont ebből kifolyólag, néhány számnál úgy tűnt, hogy a megszokottnál mélyebb hangfekvésben ad elő, de mindez mit sem csökkentett a számok élvezhetőségéből és az élményből. Mint igazi showman, a koncert során többször átöltözött, s táncosai is mindig valami új, a számokhoz illő ruhákban jelentek meg a színen.

 

 

Ricky egy alkalommal törölközőjét a közönség sorai közé dobta, nem kis őrjöngést kiváltva a rajongók között. Egyszerre 30 kéz nyúlt felé és próbálta megszerezni a hőn áhított ereklyét. A She Bangs című szám alatt, nem kis meglepetésként, a közönség soraiból két fiatal hölgy mehetett fel a színpadra és táncolhattak együtt az énekessel és háttértáncosaival.

 

 

Amellett, hogy a könnyebb, vidámabb etapok között felcsendültek természetesen a lírikus balladák, mint pl. a Vuelve vagy a Tu Recuerdo, sor került egy fontos és komoly társadalmi témára is. Gyönyörű és megható képsorokkal hívták fel a nézők figyelmét a Ricky Martin Alapítványra, mely célul tűzi ki világszerte több mint 27 millió, szolgasorsba taszított gyermek megmentését, kiemelését, oktatását, gyógyítását, felzárkóztatását. A 2002 óta létező alapítvány küzd a gyermekmunka, a szexuális és munkahelyi kizsákmányolás, a prostitúció, a pornográfia, a kábítószer-kereskedelem és a modern rabszolgaság ellen. Mivel az énekes az UNICEF nagykövete, így az Egyesült Nemzetek Nemzetközi Gyermek Szükségalapjának munkatársai nagy számmal képviseltették magukat az aréna előcsarnokában, ahol adományokat gyűjtöttek. Ricky Martin elkötelezettségét mi sem mutatja jobban, hogy a show-t több tucat hátrányos helyzetű magyar gyermek a VIP szektorban, külön számukra kialakított részen élvezhette végig.

 

 

A koncert fergetes fény-, effekt- és füstgépjáték, valamint konfettieső közepette, a The Cup of Life / La Copa de la Vida című dallal zárult, amelyet anno az 1998-as labdarúgó-világbajnokságra írt Ricky Martin és amellyel világszerte ismertté vált. Szuper volt!

 

Iván Gábor
Fotó: Marcali Gábor

Csatolt galéria: Ricky Martin - Live Budapest 2018
Tovább a gyorplusz.hu-ra
×