Jubiláns házaspárokat köszöntöttek

Jubiláns házaspárokat köszöntöttek

A Győri Egyházmegye közel 300 jubiláns házaspárja adott hálát szentségi házasságkötésük kerek évfordulója alkalmából a győri Nagyboldogasszony-székesegyházban szeptember 7-én.

A legidősebbek hetven, a legfiatalabbak öt együtt töltött évért mondtak köszönetet az Úristennek és egymásnak.

Veres András megyéspüspök szentbeszédében Tóbiás könyvét idézve arra hívta fel a figyelmet, hogy a jó házasság elképzelhetetlen a közös imádság megtartó ereje nélkül. Aki a házasságra vállalkozik, nem nélkülözheti Isten segítségét. Tóbiás felismerte, amit minden hívő ember felismer: életünk Isten ajándéka, és egész életünk a gondviselő Isten kezében van. Ezért van szükség a házasság megéléséhez is az Úr szeretetére, segítségére, áldására.

 

 

Veres András győri megyéspüspök meghívására a családokkal ünnepelt Michael August Blume SVD érsek, Magyarország apostoli nunciusa, aki a szentmise végén magyar nyelven köszöntötte az egybegyűlteket: „Kedves Édesanyák, Édesapák, Nagymamák, Nagypapák! Kedves Családtagok! Szeretném megköszönni jelenléteteket, tanúságtételeteket hitetekről, elköteleződésetekről. Számomra megtiszteltetés, hogy veletek találkozhatok. Ferenc pápa gyakran beszél a ti hivatásotokról. A család Isten műve. A Szentlélek gyümölcse pedig, hogy egyesít minket Krisztussal, különösen is az Eucharisztiában. Ti különleges tanúságtevői vagytok Krisztus szeretetének, annak a szeretetnek, amellyel Ő szerette Egyházát. Azért imádkozom, hogy a Szentlélek töltsön el benneteket mindennap olyan örömmel, amelyet soha senki nem vehet el tőletek. Ez az öröm lelkes, vidám keresztényekké, tanúságtevőkké tesz benneteket. Ez az öröm sohasem múlik el. Isten áldjon, kísérjen titeket és szeretteiteket!”

Az ünnep a házassági eskü megerősítésével folytatódott, majd az emléklapok átadásával és a Püspökvár kertjében tartott fogadással zárult.

 

forrás/fotó: Győri Egyházmegye Sajtóirodája

 

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×