Kalapács alatt Gábor Zsazsa kedvencei

Kalapács alatt Gábor Zsazsa kedvencei

Az árverése azért kerül sor, mert Zsazsa özvegye, Frédéric von Anhalt herceg Németországban szeretne új életet kezdeni, ehhez pedig sok pénzre van szüksége.

Németországban szeretne új életet kezdeni Frédéric von Anhalt herceg, Gábor Zsazsa özvegye. Ehhez sok pénzre lesz szüksége, ezért Zsazsa tárgyainak elárverezése mellett döntött - írja a Ripost. Az árverésre április közepén kerítenek sort Los Angeles neves aukciós házában, a Heritage-ben. A 2016-ban elhunyt színésznő Bel Air-i házának bútoraira, valamint Zsazsa kedvenc ékszereire lehet majd licitálni.

Többek között kalapács alá kerül Zsazsáék egykori ágya, a színésznő régi zongorája, asztalkája és kedvenc ékszerei is. Az ágy kikiáltási ára 31 millió, a zongoráé közel 4 millió forintnak felel meg. A Heritage másfél milliárd forintos bevételre számít. Ennek egy részét egy Los Angeles-i hajléktalanokkal foglalkozó szervezetnek ajánlom majd fel" - árulta el Gábor Zsazsa özvegye.

A te padlásodon is lapulhatnak sokmilliós tárgyak

Sokak számára tűnhet érthetetlennek, hogy hogyan érhet egy ágy 31 millió forintot. Pedig nem kell messzire mennünk ahhoz, hogy olyan gyűjtőket találjunk, akik komoly összegeket képesek kiadni olyan műtárgyakért, melyek az átlagember számára akár értéktelenek.

Nemrég a penzcentrum.hu is írt róla, hogy van aki akár 80 ezer forintot is képes kiadni egy olyan bontatlan makettért, amelyen a Malév neve szerepel. De ha egy Modiano cigarettahüvely plakátot találnánk a sufniban, akkor azért akár milliókat is kaphatunk.

Azok a vállalati műtárgyak, relikviák lehetnek még értékesek, amelyek híres személyekhez, például Richter Gedeon gyógyszerészhez vagy Aschner Lipót, háború előtti UTE-elnökhöz kapcsolódnak" - mondta el korábban a Pénzcentrumnak Földvári Zoltán, a Földvári Antikvárium tulajdonosa.

 

penzcentrum.hu
fotó: NLCafé

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×