Kapor és meggy, a hihetetlen páros

Kapor és meggy, a hihetetlen páros

Látszólag furcsa párosítás a kapor és a meggyragu egy desszertben, és a kovászos uborkáról sem a leves ugrik be mindenkinek, de Nagy Eszter Creative Chef e heti ajánlata meggyőzi a kétkedőket, hogy nem kell félni a látszólag össze nem illő hozzávalók párosításától. És ha mindehhez még sajtot is kínál, biztosak lehetünk, hogy a húsmentes, gyorsan elkészülő főétel és desszert kóstolása után a kétkedők is elismerően nyilatkoznak.

Kovászosuborka-krémleves, grillezett mozzarellával

800 g már kész kovászos uborka
200 g kovászosuborka-lé
200 g csemegeuborka
50 g csemegeuborka-lé
1 egész kígyóuborka
1 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
200 g zöldségalaplé
tejföl a díszítéshez
200 g pizzamozzarella

Talán mondhatom, hogy ez a világ egyik legegyszerűbben elkészíthető, legüdítőbb nyári levese. Elsőre kicsit bizarrnak tűnik, de ha megkóstolják, biztosan imádni fogják, pláne jéghidegen. Minden alkotóelemet közvetlenül a hűtőből kivéve felaprítunk és egy turmixgépbe téve, alaposan összeturmixolunk. Ha valakinek nem olyan jó a gépe, ne csüggedjen, csak szűrje át egy szűrőn, és máris kész a tökéletes állagú krémleves.

A mozzarellát száraz, forró, teflon bevonatú serpenyőbe helyezve, meggrillezzük, és már ehetünk is! Aki szeretné, tejföllel még megbolondíthatja a kész levest.

 

Kapros-ordás lepény, vaníliás-fahéjas meggyraguval.

Az orda egy másodlagos eljárással, tejsavóból készített sajtféleség. Állaga lágyabb, mint a tehéntejből készült túróé, de ahhoz hasonlóan felhasználható. Romlékony, emiatt csak a frissen készült ordát javasolt felhasználni.

300 g orda
4 db tojás
5 ek. cukor
5 ek. liszt
kis citromlé és egy citrom reszelt héja
egy marék kapor
csipet só
400 g meggy
4 ek. cukor
csipet fahéj
vanília, ízlés szerint

A tojásokat az ordával, a cukorral, a liszttel és a citrommal összekeverjük, és sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon készre sütjük. A meggyeket kimagozzuk, a fűszerekkel és a cukorral lekvárállagúra főzzük. A langyos ordás lepénnyel kínáljuk.

#CreativeChef

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×