Karácsony a Káptalandombon

Karácsony a Káptalandombon

Hintalovak, betlehemek, a karácsonyi ünnepkör díszítései, meghitt hangulat várja a látogatókat, családokat az idei Karácsony kiállításon, a Káptalandombon, az Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban száz négyzetméteren, december elsejétől.

Az adventre hangolódás egyik kiemelkedő helyszíne lesz a Karácsony kiállítás, ahol megcsodálhatjuk a szentendrei Hubay Ház, Karácsony Kiállítás és Szalontól kölcsönözött kézzel készített egyedi karácsonyfadíszeket és egyéb ünnepi kollekciókat.

 

Idén dr. Ladó Mária és dr. Tóth Ferenc Imre hintaló-gyűjteményét is megcsodálhatjuk. A nem mindennapi szenvedélynek hódolva a szegedi egyetemi tanárok három évtizede gyűjtik a hintalovakat, de nem csupán játékszergyűjtők, érdeklődésük kiterjed minden olyan művészeti ágra, amelyben témává váltak gyermekkori kedvenceik. A hintalovak egy részét a gyerekek ki is próbálhatják.

 

A Győri Egyházmegye gyűjteményéből pedig a környékünkre jellemző betlehemeket ismerhetjük meg kiállítva és fotók segítségével is. A tárlaton a Kisalföldi Népművészek Egyesületének karácsonyi kézműves alkotásai is láthatók.

 

 

A kiállítás december elsején 17 órakor nyílik az Egyházmegyei Kincstár és Könyvtárban (bejárat a Gutenberg tér felől).

A tárlat január 6-ig látogatható hétfőtől csütörtökig 10 és 18, szombaton és vasárnap 10 és 20 óra között.

 

Földvári Gabriella
fotó: Marcali Gábor

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×