Kávé kutyáknak?

Kávé kutyáknak?

Az embereknél már nagy sikert aratott a kávé, most eljött a kutyák ideje is: itt a Rooffee elnevezésű ital tappancsos kedvenceinknek.

Az ebkávénak nem sok köze van a valódi feketéhez, de ez nem is olyan meglepő, ha belegondolunk, hogy az elődje, a cicáknak szánt bor is szőlő- és alkoholmentes.

A Rooffee feltalálója egy brit nő, Agota Jakutyte, akinek az ötletet egy ajándékba kapott gyógynövénykeverék adta. Amint elkészítette magának a főzetet egyik reggel, arra lett figyelmes, hogy kutyája, Crete kortyolgatja. Ekkor ébredt rá arra, hogy ezek a készítmények nemcsak az embereknek, a négylábúaknak is hasznosak lehetnek.

A kutyakávé egyébként kizárólag természetes összetevőket tartalmaz, például pitypangot, galagonyát, cikóriát, sárgarépát, bojtorjánt és fulvosavat. Fontos, hogy az italnak nincsen koffeintartalma, hiszen az a kutyusok számára erősen mérgező, emésztőrendszeri és szívritmuszavarokat okozhat, és akár halálhoz is vezethet.

Az állatorvos azt tanácsolja, hogy rendes kávét semmilyen körülmények között ne adjunk a kutyánknak, de a gyógynövényes kávéval is csak akkor kínáljuk kedvencünket, ha kikértük az orvos véleményét.

A Rooffee egyébként még nem kapható, de már elindult a kampány a piacra dobás reményében.

 

Forrás: NLCafé

Tovább a gyorplusz.hu-ra
×